ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han blev snuvad på sitt eget hem

Arne Wirén · 7 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hyresrätten gjordes om och säljs för 6,5 miljoner

klar

Artikellänk är kopierad

STÄMNING. Hans Lundin evakuerades för att man skulle laga en fuktskada i hans lägenhet. Nu får han inte flytta tillbaka. Lägenheten har gjorts om till en lyxlägenhet och ska säljas.– Jag har blivit bestulen, säger han.

Hans Lundin hade bott i ettan på nedre botten på Sigtunagatan i 30 år. När fuktskadan skulle repareras fick han tillfälligt flytta till en etta en trappa upp. Till sin förvåning fick han se att reparationen i hans gamla lägenhet svällde. Väggen till det intilliggande cykelförrådet slogs ut och det gjordes en trappa till källaren. Ettan på 36 kvadrat förvandlades till en etagelägenhet på 240 kvadratmeter som ska säljas för 6,5 miljoner.– Äntligen har det blivit en balkongdörr mot gården som jag har önskat i alla år, säger han. Men den är tydligen inte för mig. Jag känner mig som en schackpjäs. Jag har aldrig blivit informerad eller tillfrågad.

Under tiden som ombyggnaden skett har lägenheterna omvandlats till bostadsrätter. Hans Lundin har själv inte köpt, utan är hyresgäst och vill bara ha tillbaka sin rätta lägenhet. – Det var mer ostört på nedre botten med en mur som förhindrade insyn, säger han.Hyresgästföreningen stämmer nu bostadsrättsföreningen.– De går över lik bara för att få en lägenhet att sälja, säger ombudsmannen P-O Brogren.Föreningens ordförande Lars-Erik Bergman slår ifrån sig.– När vi köpte huset skrevs en klausul om att det är den förre ägaren som ska klara upp den här affären.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro