ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han bygger laservapen i sitt vardagsrum och säljer på nätet

Aron Andersson · 1 Okt 2014
Uppdaterad 1 Okt 2014

Har du någon gång drömt om att vara Iron Man eller Spider-Man? I Tyskland finns mannen som uppfyller barndomsdrömmarna.

klar

Artikellänk är kopierad

På Youtubekanalen ”AnselmoFanZero” ryms en hel hög med videoklipp på diverse laservapen och prylar inspirerade av serietidningar och science fiction. Samtliga är specialtillverkade, och handgjorda, av tyska Patrick Priebes, en 31-åring som bor i staden Wuppertal.

Från sitt hem har han tillverkat alla vapen själv, både efter eget huvud och på beställning från kunder världen över. Sajten Motherboard har pratat med honom om de olika konstruktionerna.

– Jag vill bevisa för mig själv och alla på Youtube vad som är möjligt: att du faktiskt kan bygga de här sakerna hemma, helt själv, med hjälp lite tålamod och övning, säger han till Motherboard.

Men trots sitt tålamod tröttnar han rätt snabbt på ett vapen när det väl är färdigt.

– När något är klart, så tappar jag nästan omedelbart entusiasm för det projektet. Jag ställer undan vapnet i min garderob och går vidare till något annat. Mitt favoritprojekt är alltid det senaste. Det är därför jag inte har något emot att bygga skräddarsydda vapen för kunder och att skeppa dem över hela världen.

Han har bland annat tillverkat en robotarm som föreställer den som superhjälten Iron Man har och som skjuter missiler. För den som tycker bättre om Spider-Man har han även tillverkat ett harpunliknande vapen som fästs runt handleden och påminner som superhjältens spindelnätsskjutare.

De vapen som kan vara farliga säljer han inte och enligt egen utsago gör han ingenting olagligt i sin verkstad.

– Jag anmäldes en gång, förmodligen av en orolig far till någon unge som visade honom mina videor. Men polisen som kom på besök blev ett fan direkt. Han kollade på min Dead Space Plasma Cutter och tyckte den var rätt fantastisk, säger han till Motherboard.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro