ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han bygger upp Aleppo med papper och lim – skapar framtidens Syrien

Philip Ottosson · 14 Okt 2015
Uppdaterad 14 Okt 2015
"Jag vill att de här pappersbyggnaderna ska bli riktiga byggnader" säger Mohamed Qutaish.

"Jag vill att de här pappersbyggnaderna ska bli riktiga byggnader" säger Mohamed Qutaish. Foto: Channel 4 News och TT/AP


Mohamed Qutaish är 13 år och bor i Syrien, han drömmer om att återuppbygga sin hemstad Aleppo från krigets ruiner. Med hjälp av papper och lim har han byggt en enorm modell över framtidens Aleppo.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag har gjort ett tåg som går genom staden, så att det är en modern stad, säger Mohamed.

► LÄS MER: Civila döda i raketangrepp i Aleppo

Nyhetskanalen Channel 4 News träffade Mohamed Qutaish i hans hem i Aleppo, han drömmer om att bli arkitekt, i en nyhetsvideo visar han hur hans framtidsvision för staden se ut.

– Jag bygger morgondagens Syrien, jag hoppas att min hemstad byggs upp efter min vision, jag vill att de här pappersbyggnaderna ska bli riktiga byggnader, säger Muhamed.

► LÄS MER: Obama och Putin närmar sig om Syrien

Muhamed var endast 9 år när kriget i Syrien bröt ut, han lämnar sällan sitt grannskap på grund av faran i staden. Aleppo är en av de städer i Syrien som har utsatts för mest attacker och störst ödeläggelse sedan kriget startade.

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro