ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han bytte sjukgymnastik mot en IT-karriär

Hanna Larsson · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Strandh tog klivet in i IT-världen.
Anders Strandh tog klivet in i IT-världen.Foto: Erik Hagberg

Drömmer du om en karriär inom IT? Det är inte bara programmerare och tekniker som behövs. Anders Strandh gick från sjukgymnast till produktchef för ett IT-system inom vården, och höjde lönen på köpet.

För tio år sedan lämnande Anders Strandh sitt jobb som sjukgymnast på Dalens geriatriska klinik och gick över till IT-branschen. Intresset för IT-frågor växte fram när han var med och ledde klinikens övergång från pappersjournaler till elektroniska journaler.

− Jag fick upp ögonen för hur IT kunde användas för att göra verksamheten mer effektiv och tyckte det var väldigt intressant. Jag hade också mycket synpunkter på hur systemet kunde förbättras, och det slutade med att jag fick jobb hos vår IT-leverantör Tieto, säger A­nders Strandh.

I dag är han produktchef för ett system som bland annat gör att personal inom sjukvård och kommunal omsorg kan dela information med varandra. Han har inte gått några kurser i programmering eller liknande. Däremot har han lärt sig u­nder årens lopp vilka möjligheter tekniken erbjuder, och har vidareutbildat sig inom projektledning och l­edarskap. 

− Dagens IT-system inom vården kritiseras ofta för att vara gjorda av tekniker 
i stället för av personer som förstår verksamheten. Grundbulten i mitt jobb är att vara en brygga mellan kunderna och utvecklarna. Det känns kul, jag känner att jag får vara med och påverka framtidens sjukvård. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro