ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han drog upp hennes klänning – hon hatas i kommentarsfältet

Karolina Skoglund · 17 Nov 2014
Uppdaterad 17 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat.

I ett blogginlägg berättade Rebecka Edenström hur hon gett en kille en örfil efter att han dragit upp hennes klänning på krogen. Det lockade likasinnade killar till kommentarsfältet – där de inte låter kritiken mot henne vänta på sig: ”Hon kanske blev glad över det”.

Rebecka Edenström var tillsammans med sina två vänner ute på krogen i helgen. Men det skulle inte alls bli lika trevligt som hon hade hoppats på. Plötsligt drog nämligen en främmande kille upp hennes klänning (han fick en hundring av kompisen för att göra det), vilket hon bemötte med att ge honom en örfil. Detta berättar hon om i sin blogg:

”Sen går vi ut och en tjej kommer fram och börjar bråka med mig angående hur jag hade betett mig mot killen. Jag blir ännu mer arg och förnedrad över att en tjej kan ställa sig bakom en kille som behandlat en tjej på det sättet han behandlade mig”, skriver hon.

Där skulle det dock inte sluta, visade det sig. I skrivande stund haglar det in kommentarer under det Facebookinlägg hon delat blogginlägget genom:

”Nu för tiden går tjejer halvnakna ändå så vad spelar det för roll om en kille drar upp hennes klänning, och hon kanske blev glad över det också för hon fick uppmärksamhet från andra killar” lyder en av kommentarerna. 

”Han va la i behov av para och nu gör du ba en scen så illa det inte vart miss” står det i en annan.

– Det är konstigt att folk tycker att det anses som en rolig sak, säger Rebecca Edenström .

Men hon är knappast förvånad över kommentarerna.

– Jag hade förväntat mig det eftersom en kille själv tyckte att det var okej att göra så, så jag förstod att det fanns likasinnade.

Att hon skrev inlägget handlar om att hon var trött på hur hon hela tiden behandlas av killar, och att nu ville uppmärksamma problematiken.

– Jag har varit med om det här många gånger . Inte just att de drar upp klänningen, men att killar tar en på rumpan och så. Jag ville lyfta frågan om varför det är så. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro