ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han fick en örfil efter sommarhiten Slå mig hårt i ansiktet”

Emma Björkman · 29 Aug 2014
Uppdaterad 30 Aug 2014
För två år sedan släppte Thomas Stenström debutalbumet ”Nåt annat, nån annanstans”. Hans nya skiva heter ”Fulkultur”.  – Vi vill att det ska vara en inkluderande skiva och där kommer fulkultur in. Det här är min fulkultur, säger han. Klicka vidare för att se fem artister som inspirerar Thomas Stenström. 

För två år sedan släppte Thomas Stenström debutalbumet ”Nåt annat, nån annanstans”. Hans nya skiva heter ”Fulkultur”. – Vi vill att det ska vara en inkluderande skiva och där kommer fulkultur in. Det här är min fulkultur, säger han. Klicka vidare för att se fem artister som inspirerar Thomas Stenström.  Foto: Urban Brådhe


Som en käftsmäll har låten Slå mig hårt i ansiktet” knockat Sverige i sommar. Succéhiten har hörts överallt och spelats nära sju miljoner gånger på Spotify. Nu följer Thomas Stenström upp framgången med albumet ”Fulkultur”. 

klar

Artikellänk är kopierad

Din låt ”Slå mig hårt i ansiktet” blev en sommarhit och har spelats nära sju miljoner gånger på Spotify. Var du beredd på det?

– Nej, jag är sjukt dålig på att avgöra som är en hit eller en singel. Men jag känner igen känslan av ren inspiration, som det var med den här låten. Vi skrev den på tjugo minuter och kände att den var något speciellt med den. Men att den skulle bli så här stor kunde jag aldrig föreställa mig, säger Thomas Stenström.

Vilka reaktioner har du fått på singeln?

– Folk kommer fram och säger att de tycker om den och att den betyder något för dem. Och det är mitt mål, att folk ska förstå ens texter och ta dem till sig, säger han och fortsätter:

– Men en gång var det en som gav mig en örfil. Jag blev förbannad och skällde ut personen men sedan blev vi vänner och kramades. Den personen hade inte förstått låten, den handlar om kärlek och inte att slåss.

Berätta om din nya skiva ”Fulkultur”!

– Det har tagit två och ett halvt år att göra, jag hade sådan skrivkramp i början att jag inte trodde att det skulle bli något. Jag har kämpat för att våga vara pretentiös som fan – varje låt ska kännas som en psalm. Med psalm tänker jag på melodispråket, det har inget med religion att göra utan mer att psalmer inte har någon refräng. Jag och producenten Joel Humlén har också jobbat utifrån att alla låtar ska ha en känsla av framåtrörelse på något sätt. 

Du var med och skrev Eric Gadds Melodifestivalbidrag ”Vi kommer aldrig att förlora” förra året. Kommer vi få se dig i tävlingen som artist?

– Nej. Det var kul att vara där med Eric och hänga med honom och se hur allt fungerar men att uppträda där som artist får andra sköta.

Vad händer härnäst?

– Jag åker på turné som avslutas nästa sommar och ska även spela i Norge, Danmark och Finland. Till slut kommer jag vara redo att skriva nya låtar.

Maasai: – Min trummis är med i det i bandet och vi inspirerar varandra. De är grymma och gör jävligt bra pop
Maasai: – Min trummis är med i det i bandet och vi inspirerar varandra. De är grymma och gör jävligt bra popFoto: Pressbild
Magnus Lindberg: – För att han är bäst på text. Han släppte musik samtidigt som Ulf Lundell så det är lite den viben på hans grejer.
Magnus Lindberg: – För att han är bäst på text. Han släppte musik samtidigt som Ulf Lundell så det är lite den viben på hans grejer.Foto: TT
Eva Dahlgren: – Jag har vuxit upp med hennes musik. Hon gör låtar som ger känslan av att åka i väg.
Eva Dahlgren: – Jag har vuxit upp med hennes musik. Hon gör låtar som ger känslan av att åka i väg.Foto: TT
Robyn: – För att hon gjorde en fantastisk konsert på Way Out West. Hon är grym.
Robyn: – För att hon gjorde en fantastisk konsert på Way Out West. Hon är grym.Foto: AP / All Over Press
Frida Sundemo: – En av mina begåvade vänner som gör fantastiskt bra musik. Vi kommer att jobba mer ihop i framtiden.
Frida Sundemo: – En av mina begåvade vänner som gör fantastiskt bra musik. Vi kommer att jobba mer ihop i framtiden.Foto: Pressbild
klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro