ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han fick lämna Gamerz – efter röda lagets vinst

Erik Glanell · 12 Maj 2017
Uppdaterad 12 Maj 2017
Oliver "revilioN" Heide (till höger) fick lämna Gamerz efter att ha varit bänkad i de två senaste matcherna.

Oliver "revilioN" Heide (till höger) fick lämna Gamerz efter att ha varit bänkad i de två senaste matcherna. Foto: Gamerz


Danske 14-åringen Oliver "revilioN" Heide har blivit en av realityseriens mest omdiskuterade deltagare. Efter fredagens match fick han det tuffa beskedet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blev en tight Counter strike-batalj när kvällens match i Gamerz skulle utkämpas. Kampen utspelade sig på kartan Cobblestone och blev den första att ta sig till övertid under realityserien gång.

En del serverstrul lämnade både kommentatorer och spelare i förvirring. Men matchen slutade med vinst till Oskar ”ins” Holms lag röd.

LÄS MER
Nu kan du vinna biljetter till Gamerz-finalen

Vinsten till trots väntade ett tufft beslut i kulisserna. En spelare i det röda laget skulle tvingas lämna huset. Och coachens röst föll på den unga talangen Oliver ”revilioN” Heide.

14-åringen från Danmark har blivit en omtalad deltagare i realityserien inte minst för sin låga ålder, men också för sin talang och dröm om att bli IGL, alltså lagledare.

– Jag är ledsen. Men jag överträffade mina egna förväntningar och jag kommer sakna killarna, säger han när Metro når honom på kvällen kort efter beskedet.

Nu väntar en resa hem och återförening med de han saknat mest under tiden i tiden i Sverige – familjen och vännerna. Men väl hemma tänker han fortsätta att jaga sina drömmar.

– Jag tänker åka hem och börja streama och prata med folk som givit mig erbjudanden och se om det finns något lag som jag kan börja spela med, säger Oliver ”revilioN” Heide.

Vad vill du säga till de som följt dig under tiden i Gamerz?

– Jag vill bara säga tack till alla som har stöttat mig. Uppmärksamheten har också fört med sig negativa kommentarer och jag vill tacka alla som uppmuntrat mig under den här tiden, säger han.

Oliver ”revilioN” Heides uttåg ur tävlingen innebär också att utmanaren, svenska Isak ”Blandfers” Alexius, får stanna i gaminghuset.

Dramatiken lämnar dock aldrig Gamerz. I morgon står Abdisamad ”SpawN” Mohameds lag blå, med deras utmanare Severin ”7Rin”Byrknes, inför samma svåra beslut.

Här kan du följa sändningarna

Metro är mediepartner till Gamerz.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro