ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han försökte hjälpa skjutne 40-åringen

Clarence Frenker · 23 Apr 2014
Uppdaterad 23 Apr 2014
Sebastian, 18 år, försökte hjälpa en av de skjutna. 

Sebastian, 18 år, försökte hjälpa en av de skjutna.  Foto: Urban Brådhe


Plötsligt ekade skotten i bostadsområdet i Norrköping. Vad som börjat som ett våldsamt jättebråk slutade i ett blodbad där två bröder sköts till döds. Sebastian försökte rädda livet på en av de skjutna – men förgäves. "Jag gick fram till den äldre killen som var skjuten i bröstet och frågade om han behövde hjälp", säger han. Nu har fem personer anhållits för dådet.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe

Klockan var strax efter 22 i måndags kväll när lugnet bröts i bostadsområdet i Hageby i Norrköping och ett 40-tal personer plötsligt drabbade samman i vad som beskrivs som en våldsam familjefejd.

De inblandade använde bland annat knivar, knogjärn och skjutvapen vilket utmynnade i att två bröder, 44 och 48 år gamla, sköts till döds och ytterligare sex personer skadades svårt.

Nu har fem personer anhållits som skäligen misstänkta för inblandning i dådet.

Flera personer blev vittnen till våldsamheterna. En av dem är Sebastian, 18, som såg männen skjutas på öppen gata.

– Jag såg hur en äldre man med luva och bandana för ansiktet delade ut knivar till tre personer och behöll två själv. Sedan drog han fram en pistol och avlossade först tre skott mot en kille och sedan ytterligare tre skott mot den andra, säger han.

De båda männen föll till marken. Den ena, enligt uppgifter, med skottskador i buken och benet – den andra med skottskador i bröstet.

Sebastian berättar hur han försökte hjälpa en av de skjutna – men förgäves.

– Jag gick fram till den äldre killen som var skjuten i bröstet och frågade om han behövde hjälp men det fanns inte så mycket att göra. Han bad mig ringa polis och ambulans men då var de redan på väg, säger Sebastian.

Några minuter senare anlände ambulansen. Flera vittnen beskriver hur det var fullt kaos på platsen och att bilarna hade svårt att komma fram.

– Många grät och det var mycket skrik, säger ett av dem.

Händelsen har skakat om de boende i området. Utanför radhuset där det hela utspelade sig fanns i går förmiddag en torkad blodpöl på marken.

– Det var för jävligt. Varken jag eller min fru har sovit en blund i natt, väldigt otäckt var det, säger Jan Karlsson, som bor mitt emot.

De hörde på måndagskvällen hur flera bilar anlände och gick ut på balkongen, sedan hörde flera kraftiga smällar.

– De jagade varandra och fajtades hela tiden, sen låg det en person på marken. Han var alldeles blodig. De sköt honom och gick fram och sparkade honom, säger Jan.

Enligt polisen bottnar händelsen i en familjefejd som blossade upp redan under en gudstjänst i området på söndagen. Polisen kallades då till platsen och en anmälan om misshandel togs upp. Flera av de som var inblandande i måndagens händelse ska även ha varit på plats då.

Enligt uppgifter till Metro ska skytten tidigare ha haft en relation med frun till en av de mördade.

– Han var avundsjuk för att hon gått vidare, säger en person med insyn.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro