ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han gick tre mil om dagen till jobbet – så lever han nu: "Älskar bilen"

Johan Wikén · 23 Feb 2016
Uppdaterad 24 Feb 2016
Insamlingen för James Robertson drog in över tre miljoner kronor.

Insamlingen för James Robertson drog in över tre miljoner kronor. Foto: TT/AP


James Robertson blev omskriven världen över förra året. Anledningen: han gick över tre mil om dagen för att kunna jobba. Nu har det gått ett år – så lever han nu.

klar

Artikellänk är kopierad

För tio år sedan gick bilen sönder. Det stoppade inte Detroitbon James Robertson, 57, från att ta sig till jobbet. Måndag till fredag – i tio års tid – gick han de dryga tre milen till och från jobbet.

Men allting förändrades i februari förra året när Detroit Free Press skrev om hans öde. Över hela världen blev James Robertson omskriven – och en insamling startades för att han skulle få råd till en bil. Pengarna rasade in, när summan var uppe i dryga tre miljoner kronor tvingades James säga stopp.

►LÄS MER: Sjuksköterskan Florence, 90, vägrar gå i pension

Nu har det gått ett år sedan uppståndelsen och Detroit Free Press har pratat med ”den vandrande mannen”. Livet har blivit enklare för 57-åringen som nu kör till jobbet med bil och har flyttat till ett annat område i Detroit.

– Jag älskar den här bilen. Den är som mig – enkel på utsidan, hållbar på insidan, säger James Robertson till tidningen och syftar på sin nya Ford.

Samtidigt som gamla problem har försvunnit har nya uppstått. Utan de dagliga promenaderna till jobbet har det till exempel blivit svårare att hålla vikten nere, berättar han för Detroit Free Press.

Nu tar han sig till jobbet på under 20 minuter i stället för att gå flera timmar om dagen. Därför har han kunnat jobba fler timmar det senaste året. Och James Robertson har inga planer på att sluta jobba.

– Folk frågar mig varför jag fortfarande jobbar. Men det kommer jag inte ändra på för någon, säger han till Detroit Free Press.

LÄS MER: Därför ska du sätta dig in hur pensionen fungerar redan nu

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro