ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han gör så att din Xbox förstår dig

Aron Andersson · 5 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Microsoft Kinect lanseras nu för fullt världen över och nästa vecka kommer speltillbehöret till Sverige. Metro Teknik har pratat med en av upphovsmännen.Alex Kipman har arbetat med Kinect sedan start. Nu har det nya tillbehöret för Xbox släppts i USA och han är nöjd med resultatet.– Vårt mål är att göra dig till kontrollen. När du gör saker inför sensorn ska den förstå dig, känna igen dig och dina vänner, säger han.Han är inte blygsam när han talar om Kinect och ledordet som han upprepar gång på gång är hur tekniken nu ska förstå oss, istället för tvärtom. För denna utveckling är Kinect vändpunkten menar han.– Jag minns när jag pratade med Harmonix om "Dance Central". De sa att de har velat berätta denna historia men aldrig kunnat göra det. De hade provat flera metoder, med mattor på golvet, men först nu kan spelaren använda hela kroppen.Förutom spelen använder du Kinect även när du styr menyerna och för att spela musik eller film. Det kan du göra dels genom att röra kroppen framför Kinect-kameran, men även med röstkommandon.

Mjukvaran som översätter dina rörelser till maskinspråk är vad Alex Kipman och hans team arbetat med.– Det kommer att handla om mycket mer än bara gaming. Kinect ger oss en ny era där tekniken förstår dig, upprepar han.På Microsoft är hans roll att hitta ny teknik som kan användas för spel och bakom sig har han 16 patent. Men Kinect menar han kommer att användas även utanför spelvärlden.– Vårt fokus har varit att göra Kinect för vardagsrummet och spel och underhållning. Men vi tittar på hur tekniken ska kunna användas i hela industrin.Några specifika exempel vill han dock inte ge, men vården är en tänkbar kandidat. Andra tillämpningar än spel ligger dock längre fram i tiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro