ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han hade inget annat val än att låta bebisen falla

Anna Westberg · 6 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

"Jag är oändligt tacksam för polisen som fångade"

klar

Artikellänk är kopierad

För Kamil Kaplan, 32, fanns det inget annat alternativ att rädda livet på bebisen än att kasta honom genom fönstret på tredje våningen.

"Jag kysste honom. Sedan lät jag honom falla", säger han till den tyska tidningen Bild. Strax därefter räddades lilla Onur, 2, av en polis som stod 13 meter längre ned.

Fem barn och fyra vuxna omkom i hyreshusbranden i Ludwigshafen, som ligger i västra Tyskland. Alla dödsoffren hade turkiskt ursprung. Dessutom fanns omkring 20 turkar bland de 60 skadade.

När de boende i huset under måndagen upptäckte att det brann var trapphuset redan övertänt. Enda chansen att ta sig ut blev genom fönstren. Det var då Kamil Kaplan, 32, tog det drastiska beslutet att försöka rädda livet på sin systerson – genom att kasta ut honom från fönstret.

Röken vällde ut från fönstret på tredje våningen och Kamil kysste pojken i pannan.– Det var sista chansen. Jag såg polismannen i ögonen och anade att han förstod. Polisen tog av sig jackan och höll upp den för att fånga babyn.Inne i huset blev situationen allt mer kritisk och Kaplan förlorade orienteringen. Men plötsligt såg han räddningspersonalen.

– Jag tog min dotter i handen och vi hjälptes ut till en räddningsstege, säger Kamil Kaplan, till Expressen.

Det var Onurs kusin Bedirye Karakaplan, 8, som upptäckte lågorna.– Hon såg en person tända eld med tändstickor, säger Bediryes äldre kusin Simsek till Expressen.

I dag hyllas Bedirye som en hjälte. Genom åttaåringens skrik blev familjen ett par våningar upp uppmärksammade på att det brann. Men då hade elden redan hunnit sprida sig.

21 personer vårdas för sina skador efter den katastrofala branden, däribland Onurs föräldrar som fick rökskador och frakturer. En av de nio som omkom i lågorna var Onurs storebror Ilyas, 2.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro