ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han har gjort årets sommarplåga

Maria Forsström · 5 Aug 2013
Uppdaterad 5 Aug 2013

Varje sommar kräfva dessa plågor. Det vill säga, låtar som spelas så mycket att man blir hjärntvättad vare sig man vill eller inte. Metro har kollat vilka som blev årets sommarhits.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX
Aviciis "Wake me up" är största sommarhiten enligt radiokanalerna.
Aviciis "Wake me up" är största sommarhiten enligt radiokanalerna.

Avicii och Medina, med Panetoz på en tredjeplats. Så ser listan ut när Sveriges största radiokanaler berättar vilka de spelat mest denna sommar.  Fanny Dellgran på P3 musik tycker att det har varit lite skralt med riktiga sommarplågor i år. – Det har inte alls varit lika mycket slagkraftiga refränger som tidigare år, men den mest typiska i år tycker jag är ”Miss Decibel” med Medina. Den fyller alla kriterier, är glad, handlar om kärlek och känns somrig. Men jag är lite förvånad att det inte gått bättre för Panetoz. På de kommersiella kanalerna är man däremot överens om att Aviciis ”Wake me up” är årets sommarhit. Rickard Keilor är programchef för NRJ Sverige och tillfälligt musikansvarig för Mix Megapol, och säger att det stod klart redan i början av sommaren att han och Medina skulle dominera. – De har allt som krävs, är poppiga och man kan sjunga med i en tydlig refräng. Det brukar ju bara vara en eller två låtar varje år. De och kanske Panetoz. Det som gör ”Wake me up” till en bra sommarlåt är att den inte behöver jobbas in utan fastnar på en gång, menar Erik Wedberg, programledare och musikassistent på Rix FM. – Den kokade väldigt snabbt, men så har den också en stark hook, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro