ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han har haft Sveriges bästa sommarjobb

Emma Petersson · 6 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Calle Enström på Stockholms central inför starten på sin 60 dagar långa resa genom Sverige.

Calle Enström på Stockholms central inför starten på sin 60 dagar långa resa genom Sverige. Foto: Henrik Frenne


klar

Artikellänk är kopierad

23-åriga Calle Enström fick Sveriges kanske bästa sommarjobb. I dag kommer han hem från sin resa runt om i landet där han har ätit god mat, besökt sevärdheter och deltagit i upplevelser.Jobbet har utförts på uppdrag av Svenska Turistföreningen (STF) som ville ha hjälp att visa upp Sverige. Idén fick man från turistförbundet i den australiska delstaten Queensland som gav Ben Southall vad man kallade "världens bästa jobb" när han fick 880 000 krornor för att vakta en ö i Australien och dokumentera det.

Calle Enström startade sin resa den 6 juni och har under 60 dagar rest runt i Sverige. Bland annat har Calle Enström dansat line-dance i Böda på Öland, bakat polkagrisar i Gränna och rullat köttbullar i Askersund. Favoritupplevelsen var besöket vid Kebnekaise. - Det är svårt att välja en favorit för jag har upplevt så mycket roligt men om jag måste välja något så var det besöket vid Kebnekaise. Även fast vi inte nådde ända upp då vädret ställde till det för oss så fick man uppleva en fantastisk utsikt och det var kul att veta att man orkade ta sig upp, säger Calle Enström.

Har du haft Sveriges bästa sommarjobb?– Ja det måste jag säga att jag har haft. Det har varit ett bitvis hårt jobb men samtidigt extremt roligt.

Resultatet av Calle Enströms resa blev 82 youtube-filmer, 371 blogginlägg och 762 twitterinlägg.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Petersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro