ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han har opererat in ett chip i handen

Thomas Lövgren · 7 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Kristoffer Sjöberg har ett rfid-chip i handen.

Kristoffer Sjöberg har ett rfid-chip i handen.


klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Sjöberg, systemutvecklare på Episerver, har opererat in ett rfid-chip mellan tummen och pekfingret.Varför?– Mitt liv är kantat av rfid-läsare till höger och vänster, hemma och på jobbet. Det har lett till att jag har haft fyra olika kort. Jag har haft en nyckelknippa med korten i jackan hela dagen. Jag ville slå ihop allt till ett kort och kom på att jag skulle sätta det i handen.

Vilka fördelar ser du och hur stor är risken för problem med chipet?– Fördelarna är att jag aldrig kommer att glömma passerkorten hemma, jag behöver bara visa upp handen om jag ska in på jobbet eller hemma. Risken för att det blir problem är minimal. Det är en pytteliten glaskapsel på två gånger tolv millimeter som jag injicerat. Efter ett par dagar syns och känns den inte.

Hur har folk i din omgivning reagerat?– De flesta säger ”Va?! Du skojar med mig?”. Folk häpnar över att man vågar göra en sådan grej.

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Lövgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro