ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han har varit en skyddsängel”

Jonas Andersson · 12 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Tv-läkarens offer om polisen som trodde henne

klar

Artikellänk är kopierad

Den 24-åriga kvinnan som i maj anmälde tv-läkaren har aldrig ångrat att hon gick till polisen.
Den 24-åriga kvinnan som i maj anmälde tv-läkaren har aldrig ångrat att hon gick till polisen.Foto: SCANPIX

Tv-läkaren Carl Troilius våldtog henne grovt, konstaterar hovrätten. Nu hoppas den 24-åriga kvinnan att gårdagens dom ska stärka andra kvinnor som anmält Troilius för sexövergepp.Den 24-åriga kvinna som i maj anmälde tv-läkaren Carl Troilius för våldtäkt har tagit sig igenom två jobbiga rättegångar. – Men jag har aldrig ångrat att jag gick till polisen, sa hon till Metro i går kväll på telefon.

Hovrätten hade på förmiddagen dömt Troilius för grov våldtäkt till fyra års fängelse. Malmö tingsrätt har tidigare bedömt brottet som våldtäkt av normalgraden och dömt Troilius till tre års och sex månaders fängelse. Den 24-åriga kvinnan är lättad.

– Det har varit en av de mest glädjande dagarna i mitt liv. Jag tror på rättvisan. Hon vill nu se rättvisa även för de andra kvinnorna som polisanmält Troilius för sexövergrepp.Hon säger att hennes familj har varit ett fantastiskt stöd.

– Jag vill även tacka den polisman som har trott på mig. Han har varit som en skyddsängel.Hennes förtroende för manliga läkare är förstört efter det inträffade.– Nu väljer jag en kvinna framför en man när jag ska undersökas.

Hon har känt Troilius familj under flera år. Efter polisanmälan har hon fått höra att hon förstört för dem.– Det är inte jag som har förstört för hans familj utan han själv. Jag hade aldrig trott att någon som jag känner kunde skada mig så.

Tv-läkaren Carl Troilius.
Tv-läkaren Carl Troilius.Foto: SCANPIX

Efter domen: Troilius riskerar fler åtal

Carl Troilius, som hade hoppats på att frias helt, var knäckt efter gårdagens dom.– Han är mycket besviken, säger hans försvarare Helene Ek Sederholm.Hon och Troilius har redan diskuterat ett överklagande men inte tagit slutgiltig ställning.

Helene Ek Sederholm tror att rubriceringen av brottet som grov våldtäkt kan ha ett sådant vägledande värde för andra mål att Högsta domstolen kan ta upp det.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro