ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han hittade 325 000 kronor i sitt nya hem – ger allt till cancerfonden

Ida Gustafsson · 7 Mar 2016
Uppdaterad 7 Mar 2016
Pengarna som Vemund Thorkildsen hittade i sin lägenhet ska överlämnas till norska cancerfonden, Kreftforeningen under måndagen.

Pengarna som Vemund Thorkildsen hittade i sin lägenhet ska överlämnas till norska cancerfonden, Kreftforeningen under måndagen. Foto: Privat


Normannen Vemund Thorkildsen hittade över 325 000 norska kronor i sin nya lägenhet i Oslo. Pengarna kommer han att ge tillbaka till säljaren – norska cancerfonden. Det är ju inte mina pengar”, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var för två veckor sedan som fastighetsmäklaren Vemund Thorkildsen, 27, insåg att han gjort ett riktigt bostadsklipp när han köpte sin lägenhet på Majorstua i Oslo, skriver dagbladet.no, som var först att skriva om det här. 

– Jag hade bara haft den i en dag, lägenheten var helt tom. Vi skulle ta bort en gammal spis som stod där, jag lyfte på locket och så hittade jag dem, säger han till Metro.  I spisröret låg flera kuvert fulla av sedlar, totalt uppskattar han att det rör sig om 325-350 000 norska kronor – i kontanter. 

– Det är det galnaste och mest speciella jag varit med om.► LÄS MER: Man hittade 700 000 kronor – får behålla pengarna

– Jag blev väldigt chockad, min första tanke var att nu har jag vunnit på lotteri, det är bara att dra till stan. Men sen kände jag att det inte var mina pengar och att de skulle lämnas tillbaka, i detta fallet var det Kreftforeningen.  

Lägenheten ägdes tidigare av ett äldre par som testamenterat allt till norska cancerfonden, Kreftforeningen, som i sin tur sålde bostaden. 

► LÄS MER: Komikern hittade väskan med 228 000 kronor: "Det är sånt som händer på film"

Han hittade pengarna på en lördag och kort därefter ringde han till Kreftforeningen och berättade om fyndet. 

– De blev ju helt chockad de också, men de blev ju jätteglada att jag var så ärlig och ville ge tillbaka dem, säger han. 

Pengar ska överlämnas till Kreftforeningen under måndagseftermiddagen. 

Det är ju jättefint att du ska ge tillbaka dem och så, men tänkte du verkligen inte att du skulle behålla pengarna och göra något kul?

– Jo, det är klart att jag tänkte att man kan ha roligt för 320 000 men det viktigaste är att vara ärlig och ge tillbaka dem, säger han till Metro. 

► LÄS MER: Nu är det bevisat: Ärlighet varar längst* Fotnot: 325 000 norska kronor motsvarar 324 580 svenska kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro