ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han hittade drömjobbet på Bazaren

metro · 1 Feb 2012
Uppdaterad 2 Feb 2012

Foto: Kamilla Kraczkowski


klar

Artikellänk är kopierad

Magnus Wikström, 21, hade varken arbetslivserfarenhet eller högre utbildning när han besökte rekryteringsdelen på Bazaren förra året. En månad senare var drömjobbet på ett finansbolag som han träffade på Bazaren hans.

Det har gått snart två år sedan Magnus Wikström tog studenten. Efter tre års studier inom samhälle ekonomi var målet att jobba på ett finansbolag och, som han själv uttrycker det, ”tjäna pengar på pengar”. Men utan utbildning kändes drömmen avlägsen.

– Jag skickade många cv:n till olika arbetsgivare men man fick vara glad om man ens fick ett svar, säger Magnus.

I februari förra året såg Magnus en reklamaffisch för Ba¬zaren på tunnelbanan och bestämde sig för att ge Bazaren en chans. Han skrev ut sitt cv och begav sig till mässan.

– När jag kom till Bazaren kändes det väldigt positivt för plötsligt var det företagen som ville ha mig och min kompetens och inte tvärtom, jag kunde i stort sett välja var jag helst ville jobba, säger Magnus.

Han lämnade sitt cv till de företag som efterfrågade det och gjorde flera intresseanmälningar för jobb hos olika företag. Ett företag som intresserade honom extra mycket var finansbolaget Bandling & Partners.

– Jag trodde man behövde utbildning för att få jobb hos dem, men jag chansade och gick fram och presenterade mig ändå, säger Magnus.

Efter några veckor ringde telefonen. Det var Bandling & Partners som ville att Magnus skulle komma på en informationskväll på företaget.

– Jag gick dit och i konferensrummet satt andra som också hade träffat företaget på Bazaren. Efter dragningen bad de oss återkoppla om vi var intresserade av de heltidsjobb och deltidsjobb som de erbjöd, säger Magnus.

Magnus såg detta som en viktig chans och återkopplade direkt efter mötet. Snart blev han kallad på intervju och då fick han också provjobba. Jobbet som Magnus sökte var som kundbokare och gick ut på att boka in företagsledare på en ekonomisk rådgivning hos Bandling & Partners egna rådgivare. Det gjorde Magnus med framgång.

– Jag fick jobbet och började i slutet av mars. Från den dagen har jag lyckats prestera toppresultat och fått mer och mer ansvar inom avdelningen, säger Magnus och fortsätter.

– Jag är väldigt tävlingsinriktad och vill alltid vara bäst, det är mina drivkrafter.

I höst väntar nya utmaningar för Magnus. Då börjar han en internutbildning till ekonomisk rådgivare på företaget.

– Jag utvecklas varje dag och i framtiden är drömmen att jobba som ekonomisk rådgivare här, säger Magnus.

Magnus kommer själv inte att vara med på årets Bazar, men hans arbetsgivare är på plats. Han har också rekommenderat flera av sina vänner som letar jobb att besöka Bazaren.

– Jag tycker alla som letar jobb ska besöka Bazaren, men gå dit ensam och våga nätverka. Du har världens chans att få ett bra jobb och därför måste du visa arbetsgivarna vem du är. Ta för dig!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro