ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han hittade sin försvunna vigselring – efter 64 år

Linnea Carlén · 20 Jan 2015
Uppdaterad 20 Jan 2015
Oskar Jonssonn och Elin Siguroardottir, har varit gifta i 65 år. Nu kan de fira jubileet och att makens ring kommit tillbaka.

Oskar Jonssonn och Elin Siguroardottir, har varit gifta i 65 år. Nu kan de fira jubileet och att makens ring kommit tillbaka. Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Bättre sent än aldrig, brukar det heta. Det kan nog sägas gälla 90-åriga Oskar Jonssonn  – som återfått sin borttappade vigelring efter 64 år.

Oskar Jonssonn tappade den vigselring han fått av hustrun Elin Sigureoardottir, 85, kort efter att paret gifte sig i den isländska byn Dalvik 1949, skriver New York Post

Under mer än ett halvt sekel ska han ha gått runt i tron om att han tappat den på vägen när han en dag var ute och skottade snö.

Nu, i lagom tid för att fira deras 65-års jubileum har han mot alla odds återfått den. Det visade sig nämligen att han i stället lagt ifrån sig och tappat den bakom ett bord i sitt gamla garage när han var där och arbetade.

Den har sedan legat där i alla dessa år och samlat damm tills nyligen, då den nye ägaren till deras hus hittade ringen med inskriptionen "Din Elin".

– Jag kunde inte tro det när han gav mig ringen, sade Jonssonn. Jag hade velat fira vår bröllopsdag i november förra året genom att ge henne en ring, men jag mådde inte så bra så att planen lades på is.

Det äkta paret kan nu fira sin bröllopsdag med de ursprungliga ringarna återförenade.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro