ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han jagas över hela världen efter terrordåden i Paris

Johan Wikén · 15 Nov 2015
Uppdaterad 15 Nov 2015
Han jagas efter terrordåden.

Han jagas efter terrordåden. Foto: Polisen//TT


Tre franska bröder misstänks för inblandning i terrorattentaten i Paris, enligt Le Monde. En av dem ska ha dött, en har gripits – och en jagas av polis. Nu går polisen ut med bild och namn på den misstänkta.

klar

Artikellänk är kopierad

Fransk polis har nu släppt en bild på Salah Abdeslam, 26 – som jagas efter terrordåden i Paris. Polisen vädjar om allmänhetens hjälp i sökandet efter mannen som misstänks ha koppling till attackerna. Samtidigt varnar de för att han kan vara farlig. Bilden publicerades på polisens Twitterkonto.

LÄS MER: Fem inlägg om terrordåden i Paris som du inte ska dela vidare

Salah Abdeslam uppges vara 175 centimeter lång och fransk medborgare boende i Belgien. Myndigheter ska ha utfärdat en internationell arresteringsorder.

Två av hans bröder misstänks också för delaktighet i dåden, enligt Le Monde. En ska ha dött i attackerna och en har gripits av polis.

LÄS MER: Isobel, 22, spelade död för att undgå terroristerna: "Det var en massaker"

Sju terrorister dog vid attackerna och sju andra har gripits i Belgien misstänkta för inblandning i dåden.

Över 130 människor dödades i samband med attentaten, runt 100 personer är hittills identifierade. Över 350 skadades, varav ungefär 100 kritiskt.

Tidigare har polisen namngivit en av de döda attentatsmännen – 29-årige Omar Ismail Mostefai. Han var känd av polisen sedan tidigare men har aldrig kopplats till terrorism.

LÄS MER: Muslimska världen går samman – fördömer attackerna i Paris

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro