ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han jobbar sex månader om året – och cyklar resten

Joel Linde · 28 Jul 2015
Uppdaterad 28 Jul 2015
Att jobba och köpa hus har aldrig varit lockande för Ultra Romance, eller Benedict som han också heter.

Att jobba och köpa hus har aldrig varit lockande för Ultra Romance, eller Benedict som han också heter. Foto: Instagram/nutmegcountry


Mannen med det ovanliga namnet Ultra Romance är 35 år gammal och lever ett äventyr av rang. Under sex månader jobbar han ihop de pengar han behöver för att cykla runt resterande sex månader. "Det är det som är naturligt för oss"

klar

Artikellänk är kopierad

Det är nog få som skulle säga att de aldrig har tänkt tanken att lämna allt och bara sticka iväg på äventyr. Varför jobba nästan hela livet när det finns en hel värld att upptäcka?

Ultra Romance är en 35-årig man från USA som lever långt utanför konventionerna. Se senaste femton åren har han aldrig bott mer än sex månader på samma ställe, och hans mål är att arbeta så lite som möjligt – och äventyra resten av tiden.

– Vi har en förutfattad mening om vad framgång är i den moderna världen. Men jag skäms inte över att jag inte gillar att jobba. Det är väldigt onaturligt, sa han i en intervju med brittiska Business insider.

– Jag jobbar ungefär sex månader om året, med fiske eller som guide. Och så säljer jag cykeldelar online. Det har handlat mycket om att göra klart sitt arbete under delar av året och göra vad du vill under resten av året.

Sanne, 29, var nära att stressa ihjäl sig – flyttade till Filippinerna

J. ”Poppi” Cool Romance, som även går under namnet Benedict, har ett bankkonto för att kunna köpa och sälja cykeldelar på Ebay, men pengarna han tjänar håller han nedgrävda i påsar i marken, och han lever på ungefär 85 kronor om dagen. Han hade tankar på att bli idrottslärare eller personlig tränare, men planerna Benedict kom till insikten att det livet inte var för honom.

– Rätt vad det är träffar man den rätta tjejen och man stadgar sig och köper ett hus och tar lån och köper bil. Men jag insåg att jag inte ville göra det, säger han till Business insider.

– I jägare- och samlaresamhället, i till exempel New England för 400 år sedan, så tog det nio timmar per vecka att producera allt som behövdes för att leva i en vecka, och resten var bara fritid. Det är det som är naturligt för oss.

Ultra Romance var nyligen på omslaget till Bicycling magazine, och du kan följa hans äventyr via Instagram eller Tumblr. Med sig har han fotografen som du också kan följa på Instagram och Tumblr.

Hon har varit på semester – i tre år

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro