ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han kan förlora jobbet när Axén Olin skär ner

Katarina Arnstad Elmblad · 22 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BANTNING. Stockholms Hamn Entrepenad AB blir ett av de första bolag som säljs ut efter finansborgarrådet Kristina Axén Olins (m) beslut om att banta i stadens organisation.Runt 35 anställda berörs av försäljningen.– Alla är självklart jätteledsna och oroliga för att förlora jobbet, de går ju en oviss framtid till mötes, säger Conny Nilsson, facklig ordförande i Kommunals sektion 46 i Stockholms län.

Chockbeskedet om att finansborgarrådet vill banta bort 1 000 jobb de närmaste månaderna slog ner som en bomb bland personalen på Stockholms Hamn Entrepenad AB, STHEAB.Mickael Brattfalk som arbetar som elektriker på STHEAB är en av dem som riskerar att förlora jobbet när bolaget nu säljs ut.– Det är ingen som är glad kan jag säga, men vi känner att vi inte kan påverka beslutet ett dugg just nu, det gäller bara att bita i det sura äpplet på något jävla vänster och det känns ju totalt fel, säger han.

Conny Nilsson har fått många telefonsamtal från medlemmar som är bestörta och chockade över beslutet.

Mikael Brattfalk var dock inte så förvånad över att beslutet kom eftersom det var på tapeten redan under den tidigare borgerliga majoriteten.– Men då hann de inte med att sälja och det är därför det nu ska gå undan som sjutton i ett rasande tempo.

Mickael Brattfalk är övertygad om att Kristina Axén Olin inte kommer att tjäna ett dugg på utförsäljningen.– Det är en ren förlustaffär för staden. Vi har ju levererat en vinst på ett antal miljoner varje år, pengar som gått direkt upp till stadshuset, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro