ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han kan göra en vaxdocka av dig

Conny Emmelin · 28 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Under tre månader har Björn Elmgren-Thulin jobbat med en Batmandocka i naturlig storlek som beställts av ett museum i Japan. På småbilderna: Pinhead från ”Hellraiser” och Rovdjuret från ”Predator”-filmerna.

Under tre månader har Björn Elmgren-Thulin jobbat med en Batmandocka i naturlig storlek som beställts av ett museum i Japan. På småbilderna: Pinhead från ”Hellraiser” och Rovdjuret från ”Predator”-filmerna. Foto: kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Obama har blivit det. Amy Winehouse också. Och om du vill kan även du bli en vaxdocka. Skåningen Björn Elmgren-Thulin är en av världens få Holly­­wood-dockmakare. Batman stirrar tungt in i besökarens ögon. Bredvid dörren vaktar vampyrjägaren Blade. Vi befinner oss i ett garage utanför Höganäs. Tjugosjuårige Björn Elm-gren-Thulin är den självlärde dockmakaren som gör silikon- och vaximitationer av Hollywoodkändisar och klassiska filmmonster. Skräckrollfigurerna är i majoritet i den lilla studion men ändå är Björn ingen skräckfilmsfantast.– Jag har gjort Freddy Krueger hur många gånger som helst. Skräck säljer överlägset bäst, säger han. Hans uppdragsgivare är museer, företag och privatpersoner med tjock plånbok. Priset varierar, men minst 40 000 kronor kostar en docka.Enligt Björn finns det bara ett tiotal i världen som jobbar med det som han gör. Nu tänker han göra mer från den svenska marknaden. – Jag vill göra svenska artister och filmlegender. Det vore kul att göra Sickan i Jönssonligan.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro