ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han kan ta ledarrollen i Maikeleles nya lag

Erik Glanell · 8 Feb 2017
Uppdaterad 8 Feb 2017

Svenska CS:GO-stjärnan Mikail Maikelele” Bill berättar om nya laget och de krossade förhoppningarna efter succéinhoppet i Ninjas in Pyjamas.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter ett kraschat försök med ett nytt lag i somras avslöjade Mikail ”Maikelele” Bill i slutet på förra veckan en ny, inte ännu namngiven, satsning i proffsscenen. Tillsammans med de tidigare kollegerna Joakim ”jkaem” Myrbostad och Ricardo ”fox” Pacheco gör han ett nytt försök att nå toppen.

Hemlighetsmakeriet kring de kvarvarande två spelarna är dock stort. Men för Metro avslöjar Maikelele ett namn som kan komma att bära ledarrollen i det nya laget. Nämligen svensk-bosniern Faruk ”Pita” Pita.

– Han är en erfaren ledare och jag har otroligt mycket tillit till honom när det kommer in game leader-rollen, säger Maikelele.

Även för den femte platsen i laguppställningen finns en tilltänkt person, men vem det är vill inte Maikelele berätta.

– Jag hade jättegärna velat säga det… allt är inte hugget i sten, men förmodligen blir det de som vi har tänkt oss.

Tills vidare ligger fokus på att få ihop laget och ännu finns det inga tydliga mål uppsatta. Förutom ett.

– Vi vill spela i de stora turneringarna och vi siktar mot att bli ett av de bästa lagen, säger Mikail ”Maikelele” Bill.

Beskedet om den nya satsningen kommer efter en tuff tid svensk-proffsets karriär.

I april förra året lämnade Maikelele laget FaZe och blev utan lag i ett halvår.

Behövligt, om man frågar stjärnan själv.

– Jag behövde ha tid för mig själv och träffa vänner och familj. Ta ikapp tiden som jag förlorat när jag spelat i lag. Man reser så otroligt mycket och är borta från mycket familjesammanhang.

Under sommaren började Mikail ”Maikelele” Bill spela med laget som senare skulle presenteras som Qwerty. Laget hade bra kemi och ”klickade” snabbt.

Men när frågan om att hoppa in för skadade Jacob ”pyth” Mourujärvi i Ninjas in Pyjamas kom kunde han inte tacka nej.

Det som började som ett simpelt inhopp växte till en succé där NiP bland annat tog hem segern i Starseries säsong 2 i Ukraina. Med framgången och lovord från NiP växte förhoppningarna från Maikeleles sida om något mer än bara ett inhopp.

– Jag hoppades verkligen att de skulle ta in mig. Men när jag upptäckte att det inte var så… det var helt enkelt tråkigt, säger Mikail ”Maikelele” Bill.

När han sedan återvände till Qwerty stämde helt plötsligt ingenting och laget bestämde sig för att splittras.

Efter ett kaosartat 2016 är det en sak som Maikelele pekar ut som extra viktigt för att att nå framgång med sitt nya lag:

– Vi måste ha en bra och öppen dialog med varandra om vad som behöver göras och vad som krävs för att nå dit vi vill nå.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro