ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han köper sköldpaddor på matmarknaden – och släpper ut dem i havet

Ida Gustafsson · 8 Dec 2015
Uppdaterad 8 Dec 2015
Gruvarbetaren Arron Culling köper sköldpaddorna på matmarknader i Papua Nya Guinea, kör till havet och släpper ut dem igen.

Gruvarbetaren Arron Culling köper sköldpaddorna på matmarknader i Papua Nya Guinea, kör till havet och släpper ut dem igen. Foto: Facebook


Gruvarbetaren Arron Culling gör en insats för hotade sköldpaddor. I ett inlägg som sprids på nätet berättar han att han köper dem på marknaden och släpper ut dem i frihet igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nya Zeeländaren Arron Culling jobbar på ett gruvföretag och har för närvarande uppdrag i öriket Papua Nya Guinea. Han och en kollega stannar varje dag till på den lokala marknaden på väg hem från jobbet och letar efter sköldpaddor, något han själv berättar i ett inlägg på sin Facebooksida. Inlägget har i skrivande stund delats över 55 000 gånger och flera medier världen över har rapporterat om hans insats. 

På matmarknader i Papua Nya Guinea säljs sköldpaddorna som mat för runt 300 kronor per styck. Hittar Arron Culling och hans kollega några som är till salu slår de till. 

Sen kör de fem kilometer och släpper ut sköldpaddorna i havet igen. 

Hittills har Arron Culling och hans kollega släppt ut 11 stycken sköldpaddor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro