ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han låter eleverna lära sig genom att dansa folkdans

· 5 Sep 2011
Uppdaterad 5 Sep 2011
Magnus Blixt trivs med sitt jobb. – När du ser stjärnglansen tändas i ett barns ögon när de förstår något de inte gjorde innan. Att få vara med på den resan är fantastiskt.

Magnus Blixt trivs med sitt jobb. – När du ser stjärnglansen tändas i ett barns ögon när de förstår något de inte gjorde innan. Att få vara med på den resan är fantastiskt. Foto: PETER KÄLL


klar

Artikellänk är kopierad

Bland kollegorna är han känd som en lärare som varje dag engagerar sig för att göra skolan bättre. Själv ser han det som en förutsättning för att göra ett så bra jobb som möjligt.

– En lärare utan engagemang är ingen bra lärare, säger Magnus Blixt, som gärna tar hjälp av äldre elever i sin undervisning på Fruängens skola.

På skolan jobbar han alltid med att försöka bygga relationer till eleverna för att på det sättet ge dem förutsättningar och ramar för att kunna prestera det bästa de kan. Ett arbete som pågår varje dag.

– Jag är ingen stor anhängare av de stora projekten. Jag tror inte på att ha en jämställdhetsdag i skolan. För mig är det något man ska jobba med varje dag, säger han.

Redan på mellanstadiet väcktes intresset för läraryrket. Inspirerad av en av lärarna på skolan tog Magnus Blixt bokstavligen tag i undervisningen på hemmaplan.

– Jag skolade min lillasyster och hennes kompisar hemma, men sedan kom jag av mig och fick för mig att jag skulle bli ingenjör i stället och läste teknik i fyra år. Det var när jag gjorde lumpen som jag insåg hur tråkigt det var med teknik, säger Magnus Blixt.

I dag är han pappaledig men förra terminen var han lärare för en klass i årskurs två. Där kunde han använda sig av innovativa inslag i undervisningen, som till exempel folkdans.

– Jag tror det är viktigt att ibland röra varandra. Och att dansa tillsammans i den här typen av dans där man rör vid varandra tror jag ger mycket. Sedan är det inte lätt att slå någon på rasten som man hållit i handen och dansat med innan, säger Magnus Blixt.

Han låter även äldre elever komma och hjälpa till att förklara för klassen hur till exempel matematik fungerar. Alla elever tror inte att de kan lära ut något.

– Då säger jag bara till dem att de säkert är bättre än mig på att förklara det här eftersom de vet vad det är som är svårt, säger Magnus Blixt.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro