ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han misstänkts för världens största hackerattack

Aron Andersson · 29 Apr 2013
Uppdaterad 29 Apr 2013

Hackerattacken fick hela internet att bli långsamt. Nu har polisen gripit en misstänkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Han misstänkts för världens största hackerattack
Han misstänkts för världens största hackerattackFoto: Scanpix

Den holländska mannen greps av spansk polis i helgen då han färdades genom landet i skåpbil. Han använde bilen som ett mobilt kontor och den var utrustad med flera antenner, skriver Washington Post.

Den 35-åriga mannen greps i staden Granollers, norr om Barcelona. Han misstänks ligga bakom den hackerattack som beskrivs som den största någonsin. Förra månaden fick den hela internet att bli långsammare.

Syftet med attacken var att angripa organisationen Spamhaus som hjälper e-posttjänster att filtrera bort skräpmejl. Flera säkerhetsexperter har klassat den som tidernas största.

Attacken var av typen denial-of-service, vilket innebär att servrarna överbelastas med stora mängder meddelanden. När storleken på dessa attacker uppmätts har de största vanligtvis legat på runt 100 miljarder bits per sekund. Denna gång mätte företaget Cloudflare datamängden till 300 miljarder bits per sekund.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro