ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han räddades från förintelsen för 70 år sedan – här återförenas han med sin befriare

Aron Andersson · 27 Jan 2015
Uppdaterad 25 Jan 2017

Foto: History Channel


För 70 år sedan räddades han från ett koncentrationsläger i Tyskland. Här är bilderna på när han får träffa sin befriare för första gången sedan dess.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: History Channel
Foto: History Channel
Foto: History Channel

Den ena räddade livet på den andra under Andra världskriget. I dag bor de en timme ifrån varandra. Men de har ändå inte setts på 70 år.

I en kommande dokumentär som ska sändas på History Channel återförenas Daniel Gillespie, 89 och Joshua Kaufman, 87, för första gången på 70 år. Senast de sågs var Kaufman inte mycket mer än ett ”levande lik”.

Han satt då fången i koncentrationslägret Dachau, i Tyskland, dit Daniel Gillespie anlände med en amerikansk militärstyrka den 29 april 1945.

– Vi satt fängslade i baracker, vilket innebar att de flesta av oss var dödsdömda. Sedan såg jag den vita flaggan som släpptes från vakttornet och jag insåg då att tortyren var över. När amerikanarna slog sönder dörren gjorde mitt hjärta kullerbyttor, säger Joshua Kaufman i dokumentären, enligt Huffington Post.

När de två återförenas i filmen blir det ett känslosamt möte.

– Jag har velat göra detta i 70 år. Jag älskar dig, jag älskar dig så mycket, säger Joshua Kaufman innan han kysser Daniel Gillespies hand och sedan faller på knä.

Enligt Huffington Post är det bara en timmes bilfärd mellan de två, men det hade de ingen aning om innan dokumentärteamet dök upp och förenade dem.

Den 31 maj har dokumentären premiär på History Channel.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro