ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han rakade av sig håret för att stötta cancersjuka – stängdes av från skolan

Emma Kirkhoff · 30 Jan 2015
Uppdaterad 30 Jan 2015
Stan Lock före och efter hårkuppen.

Stan Lock före och efter hårkuppen. Foto: Skärmdump Mirror.co.uk


En 14-åring som rakade av sig håret för att samla in pengar för cancersjuka har stängts av från undervisningen. Anledningen? Skolan tillåter inte rakade skallar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var efter att flera vänner och familjemedlemmar hade drabbats av cancer som Stan Lock beslutade sig för att låta sina tjocka, mörkbruna lockar falla, rapporterar brittiska Mirror.

Att raka av sig håret associeras med cancerbehandling och 14-åringen hoppades att han genom att göra det kunde få folk att skänka pengar till cancerdrabbade.  Innan han drog rakapparareten över hjässan i söndags fixade Stan en hemsida där folk kunde gå in och donera.

Men när han kom till skolan dagen därpå, visade det sig att hans nya snaggade frisyr strider mot skolans regler. En rakad skalle anses helt enkelt som för ”extremt”. 

Stan hålls nu därför isolerad från och får inte delta i lektionerna med resten av klassen. I stället tvingas han tillbringa sina skoldagar i ett eget bås, där han också får äta sin lunch och ta sina raster. 

Personalen på Churchill Academy i Somerset ska, enligt Mirror, ha sagt att Stan kommer att hållas undan från klassen tills dess att hans hår vuxit ut ett par centimeter, vilket kommer att ta flera veckor. 

Stans mamma Mel Rees är stolt över sin sons beslut att raka av sig håret för en god sak, men är rasande på skolans beslut att isolera honom från hans kamrater. 

– Jag försökte prata med hans huvudlärare men hon säger att om hon ser mellan fingrarna med en student så kommer 1400 att följa hans exempel. Det är galenskap! säger hon till Mirror. 

Från början hade Stan hoppas på att kunna samla in 100 pund, drygt 1200 svenska kronor, med sin hårkupp. Men efter att folk fick veta om skolans beslut har han nu fått in mer än det dubbla. 

I ett uppror på Facebook kräver folk att skolan ska ändra sitt beslut och på skolan har Stans vänner satt upp lappar med uppmaningen #Freestanlock, skriver Mirror. 

Trots det har Stan börjat ångra att han rakade av sig håret.

– Jag är väldigt arg och besviken på att jag straffas för att vilja samla in pengar för en god sak. Dagarna nu känns som veckor och det känns som att jag befinner mig i ett fängelse. 

Skolan har inte velat kommentera Stans fall, men säger att man har en strikt handlingsplan för hur man behandlar elever som bryter mot reglerna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro