ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Han sa att han skulle slå ihjäl mig"

Petter Sundsten · 18 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
I dag sitter radiostjärnan Gert Fylking från Rix Morronzoo i Stockholms tingsrätt, efter att ha anmält en person som dödshotat honom. 

I dag sitter radiostjärnan Gert Fylking från Rix Morronzoo i Stockholms tingsrätt, efter att ha anmält en person som dödshotat honom.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Radiostjärnan Gert Fylking dödshotades. Anledning: han bad en man sluta skrika på sin flickvän.I dag möts de i Stockholms tingsrätt.– Han har sagt att han ska slå ihjäl mig, säger Gert Fylking till Metro.Allting började för två år sedan då Gert Fylking flera gånger hörde skrik från grannlägenheten i hans hus på Södermalm. Mannen som skrek var den kvinnliga lägenhetsinnehavarens pojkvän.– Vid de tillfällena har jag gått ner och sagt åt honom att lugna ner sig, säger Gert Fylking.Mannen, som är 49 år gammal, har blivit mycket aggressiv. Bland annat har 49-åringen enligt Gert Fylking försökt slå honom och rivit sönder hans kläder.

Allting kulminerade den 15 januari i år. Då Gert Fylking återigen ringde på dörren tog 49-åringen tag i hans tröja och sa enligt Fylking ett tiotal gånger:– Ringer du polisen ska jag döda dig!Gert Fylking ringde polisen, trots dödshoten. Då en patrull kommer till lägenheten är mannen berusad. Till poliserna säger han:– När Fylking dör är det jag!

Nu är 49-åringen åtalad för olaga hot och övergrepp i rättssak. Mannen själv nekar till anklagelserna och säger i polisförhör att ”det är fånerier”. Han säger också att Fylking är en tomte och att Fylking tjänar pengar på ”bajshumor”.Trots att Gert Fylking blev mordhotad för att han sa ifrån ångrar han inte att han ingrep.– Klart att man tar en risk och självklart har det inte varit populärt i familjen. Jag har en son som var tio år då det började, säger han.– Men det är jävligt viktigt att man vågar ta ett sådant här steg. Vi måste visa att vi bryr oss och beivra den här formen av uppträdanden i stort och smått.

Efter polisanmälan har mannen slutat hota Gert Fylking.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro