ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han säljer sitt träbadkar – för en miljon

Tomas Lundin · 18 Dec 2014
Uppdaterad 18 Dec 2014
Här testar Anders att bada i mousserande vin – utspätt men ändå. 

Här testar Anders att bada i mousserande vin – utspätt men ändå.  Foto: Anders Ölund


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Anders Ölund
Foto: Anders Ölund
Pissoaren är snidad ur ett enda träd.
Pissoaren är snidad ur ett enda träd.Foto: Anders Ölund

Har du en miljon som ligger och skvalpar är det här kanske något för dig. Anders Ölund i halländska Ränneslöv vill nu sälja sitt unika träbadkar på Blocket. Och ja, det är vattentätt. ​ – Det här är one of a kind​, säger skaparen .

Träskulptören Anders Ölund la ner ett oräkneligt antal timmar på att få ihop badkaret och var nära att ge upp. Nu säljer han det – för nästan en miljon kronor.

Karet är snidat i svensk alm och för att göra det vattentåligt lät Anders badkaret stå fyllt med olja under flera veckor då träet sög upp fem liter. Nu är det helt vattentätt, lovar tillverkaren. 

– Jag utsatte det för tortyr vid en utställning i Båstad då jag fyllde det med vatten på onsdagen och tappade ut det på söndagen och lät det torka i solen. Det klarade det så badar du normalt kommer det klara det också, säger Anders Ölund.

Något som sticker ut med badkaret är priset – som inte bara kan ge dig ett badkar utan ett helt badrum med tillhörande hus på många platser i vårt land.

– En tavla som går för 100 000 går att måla en massa av och går att kopiera. Det här är one of a kind, kommer aldrig gå att kopiera och har dessutom en funktion. 

Än så länge har intresset varit stort – men inte genererat några seriösa köpare. 

– En dag kommer jag få det sålt för 999 000. Kanske inte i dag eller i morgon.

Träskulptören har gjort en mängd fantasifulla skapelser, bland annat en pissoar av ett urholkat träd som ska gå att köpa en andel i för att utnyttja några dagar om året.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro