ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han ska bli värsta pappan

Ulrica Widsell · 6 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Ronny har skrivit en lättsam bok om att vara ung far

klar

Artikellänk är kopierad

Han ska bli värsta pappan 
  Journalisten Ronny Olovsson, sambo med Kicki Lange och pappa till Lovisa och Isak, har skrivit en bok om att vara pappa.
Han ska bli värsta pappan Journalisten Ronny Olovsson, sambo med Kicki Lange och pappa till Lovisa och Isak, har skrivit en bok om att vara pappa.Foto: Lotta Imberg

Nu kommer handboken ”Värsta pappan!”, i positiv bemärkelse, en bok för pappor om att vara pappa. Tvåbarnspappan Ronny Olovsson, sportchef och pappakrönikör på Aftonbladet, har skrivit boken för att inspirera andra pappor. – Jag gör inte anspråk på att leverera fakta. Jag vill delge hur fantastiskt roligt det är med barn, det som gör att det är värt alla nattvak och annat man är orolig för. Boken är tänkt att vara lättsam och humoristisk. Jag tror att mammor som läser den kommer att tycka att den är rolig för att man får snegla in i en pappas hjärna och se problemställningar från ett annat håll, säger han.HANDFASTA TIPS Boken ger en del handfasta råd om hur män kan agera i olika barn- och familjesituationer. Han kampanjar för pappaledighet och uppmanar pappor att ta ut halva föräldraledigheten. Själv har han inte varit föräldraledig. – Man kan säga att jag inte levt som jag lär. Jag hade bestämt att jag skulle ta fyra månader med Lovisa men blev erbjuden jobbet som sportchef då och hamnade i en valsituation och jag tog jobbet. Det kan jag ha ångest för nu, för jag såg vilken skillnad det blir. Hade jag varit hemma hade jag kommit mycket närmare henne. Nu med Isak ska jag vara hemma en tid. Ronny Olovsson tror att det behövs fler böcker som riktar sig till pappor. – Få män i min ålder kan prata med sina pappor om hur det var att vara pappaledig eller att ta hand om barn. Deras generation har inte samma erfarenheter. Vi är lika oroliga som mammorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro