ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han ska resa till alla länder i hela världen – utan att flyga 

Emma Björkman · 26 Sep 2014
Uppdaterad 26 Sep 2014

Globetrottern Torbjørn C. Pedersen ska besöka jordens alla länder. Inget ovanligt med det – men haken här är att han får inte flyga några sträckor alls.

klar

Artikellänk är kopierad

Torbjørn C. Pedersen under sin resa.
Torbjørn C. Pedersen under sin resa.Foto: Privat

I snart ett år har dansken Torbjørn C. Pedersen varit på resande fot. Den 10 oktober förra året påbörjade han sin jorden-runt-resa där han ska besöka totalt 203 länder. Haken: Han får inte använda sig av flyg eller hyra eller låna ett fordon för att ta sig några sträckor utan är bunden till tåg, bussar och båtar. Han förklarar varför på sin hemsida: ”Flyg skulle vara ett enkelt val för att besöka flera länder. Men vari ligger det roliga om det är lätt?” skriver han och fortsätter: ”På det här viset försäkrar jag mig om att tillbringa mycket tid med lokalinvånare och andra som är på resande fot.”

Han tillbringar minst 24 timmar i varje land och kommer inte åka hem förrän målet är nått, det vill säga att han, enligt sina beräkningar, inte kommer befinna sig på hemmaplan förrän om två, tre år. I skrivande stund befinner sig Torbjørn C. Pedersen i Uruguay.

Följ hans blogg här.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro