ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han ska smycka tunnelbanan med blommor för icke-våld

JENNI KARLSSON · 14 Apr 2016
Uppdaterad 14 Apr 2016
Jacob Gordin är initiativtagare till manifestationen "Finns liv, finns hopp".

Jacob Gordin är initiativtagare till manifestationen "Finns liv, finns hopp". Foto: Privat/TT


Den som åker tunnelbana på söndag kan uppleva något speciellt – gröna linjen kommer att fyllas med gröna växter och musik i en tunnelbane-manifestation för att stå upp mot våld.

klar

Artikellänk är kopierad

Bakom initiativet står visionären, musikern och skådespelaren Jacob Gordin. Det var förra året som han kom med idén till tunnelbane-manifestationen ”Finns liv, finns hopp” som Metro skrev om då. Närmare bestämt infann sig idén när Jacob kom i kontakt med en kvinna som satt men en växt i tunnelbanevagnen.

– Hon satt mittemot mig med en jättefin växt och lyste upp hela vagnen. Vi började prata och vi fick en otroligt fin kontakt där hon delade med sig av sitt liv. Jag tänkte ”Shit vad coolt om man skulle fylla en hel tunnelbana med växter”, berättade han för Metro förra året.

►LÄS MER:  Lukt och hög musik – det här stör vi oss på i kollektivtrafiken

Förra våren genomförde han och många andra en manifestation mot våld och fick då fint gensvar. Nu på söndag är det dags igen. Klockan 13.10 rullar tunnelbanan från Hagsätra och fortsätter stationerna fram på gröna linjen tills att tåget når slutstationen i Hässelby Strand.

På vägen kommer alla som vill kunna hitta Jacob och flera artister med tillhörande blommor och växter i vagnen längst bak. Ett av namnen som kommer finnas med vid manifestationen är Jan Johanssen.

►LÄS MER:  Stockholms kollektivtrafik näst dyrast – i hela världen

Men det är inte bara kända eller inbjudna personer som får delta berättar Jacob Gordin. Alla är som vill och kan är välkomna att delta för att tillsammans visa sitt stöd för icke-våld i samhället.

– Jag hoppas kunna bidra med någonting, men jag är bara initiativtagare. Alla som deltar kommer få en otroligt häftig resa där vi tillsammans kan manifestera, säger Jacob Gordin.

Mer information om manifestationen "Finns liv, finns hopp" går att hitta på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro