ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han skänkte pengar istället för att dricka öl

Linnea Holgersson · 14 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

Olle Erixon gjorde en egen tolkning av öl-leken som går runt på nätet. Nu har hans filmklipp har blivit hyllat på Facebook med tusentals delningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Till en början tyckte Olle Erixon, 23, att klippen där hans vänner svepte öl var en kul grej. Utmaningen, även kallat Neknomination, går ut på att man efter en nominering ska dricka en öl inom 24 timmar.

LÄS MER
UNF sågar öllek som sprids på sociala medier

Men sedan insåg han hur omoget det var och fick en annan idé när han själv blev nominerad.

– Jag funderade på vad jag kunde göra istället och tänkte att det var bättre att skänka pengar. Jag bestämde mig för att skänka till Cancerfonden eftersom jag personligen har varit med om cancer i min familj, säger Olle Erixon.

Klippet fick omedelbar respons som han inte alls hade förväntat sig. På mindre än ett dygn var klippet uppe i över 1200 delningar och nästan 2000 likes.

– Jag nominerade tre personer från olika ställen i landet för att klippet skulle få spridning och det fick det. Det är flera som har startat egna liknande initiativ där de uppmanar till att man ska skänka pengar, säger han.

Nu hoppas Olle Erixon att hans klipp ska ge en tankeställare och att ölen byts ut.

– Jag ensam gör inte så mycket skillnad, men om 500 eller 1000 skänker lite pengar kan det bli en stor skillnad. Det är bättre än att sitta hemma en torsdagskväll och dricka öl, säger han.

LÄS ÄVEN: Studenter känner press att dricka alkohol

Var femte 13-åring har testat alkohol

Mer pengar läggs på alkoholreklalm

”Hög förväntan på att dricka alkohol”

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro