ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han skrattar och lutar sig tillbaka

Evelina Olsson · 16 Maj 2012
Uppdaterad 1 Jun 2012
Han skrattar och lutar sig tillbaka

Han skrattar och lutar sig tillbaka


Det var en avslappnad och tillbakalutad Peter Mangs som mötte åhörarna i Malmö tingsrätt under den första rättegångsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Åklagaren Solveig Wollstad inledde gårdagen med att läsa upp åtalspunkterna och ge sin översiktliga sakframställan. Den misstänkte serieskytten, iklädd en vit skjorta, nekade kategoriskt till alla anklagelser utom två fall av skadegörelse.

Han satt tillbakalutad på sin stol med armarna slappt hängande längs sidorna och verkade helt opåverkad av det som hände runt omkring honom. Då och då samtalade Mangs med sin försvarare och i pauserna kunde åhörarna se honom skratta vid ett flertal tillfällen.

Under dagen lyfte åklagarsidan fram en stor mängd bevis som man anser sig ha mot Mangs. Det rör sig om bland annat vapen som ska ha använts vid flera olika brottsplatser, kartläggningar av offer men också så kallade spillhylsor.

– I flera jackor, men också i byxor och en skjorta, som påträffats i den tilltalades lägenhet har man funnit spillhylsor i fickorna, säger kammaråklagaren Solveig Wollstad.

Spillhylsorna ska enligt åklagaren ha använts för att förvilla polisen vid brottsplatserna. Första gången en sådan hylsa påträffades var vid skottlossningen mot Islamic Center. 

Under förmiddagen framgick det också att Peter Mangs ska ha sökt information och kartlagt offer med hjälp av Malmö tingsrätts datorer för allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro