ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han spred nakenbilder på kändisar – döms till tio år

Gustaf Eriksson · 18 Dec 2012
Uppdaterad 18 Dec 2012
Spred nakenbilder på kändisar – döms till tio år

Spred nakenbilder på kändisar – döms till tio år Foto: All Over Press


Efter att ha hackat Scarlett Johanssons e-postkonto stal han skådespelerskans nakenbilder och spred dem på internet. Nu har mannen, som kallas Hollywood-hackaren, dömts till tio års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i september förra året som två nakenbilder på skådespelerskan Scarlett Johansson började cirkulera på internet. På en bild står stjärnan vid en spegel med rumpan bar. På den andra visar hon ett naket bröst. 

Bilderna var ämnade för Scarlett Johanssons dåvarande make Ryan Reynolds. Men Christopher Chaney, som fått epitetet Hollywood-hackaren, såg till att de fick en spridning som hon definitivt inte önskade.  Hackaren tog sig in i Johanssons e-postkonto och stal nakenbilderna. Nu har han dömts till fängelse i tio år.

Förutom Scarlett Johanssons e-post har den 35-årige Christopher Chaney också kapat konton tillhörande stjärnor som Mila Kunis och Christina Aguilera. I ett uttalande har Aguilera sagt att Hollywood-hackaren stal privata minnen som hon delade med vänner.

– Känslan av säkerhet kan jag aldrig få tillbaka. Det finns ingen kompensation som kan gottgöra ett så stort intrång i privatlivet, har hon sagt enligt The Guardian.

Till en radiostation i Flordia har Christopher Chaney sagt att han började hacka av ren nyfikenhet.  – Det blev en snöbollseffekt. Jag kunde inte hejda mig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro