ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han ställer upp som jultomte hos behövande: Gör det för barnen”

Evelina Pålsson · 9 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015
"Det som är mest imponerande är att de som har det tufft vågar öppna upp sig för mig" säger Christian Strömsten som i år kommer att agera tomte hemma hos behövande.

"Det som är mest imponerande är att de som har det tufft vågar öppna upp sig för mig" säger Christian Strömsten som i år kommer att agera tomte hemma hos behövande. Foto: TT/Privat


Sollentunabon Christian Strömsten vill att så många barn som möjligt ska få uppleva en magisk jul. Därför meddelar han på Facebook att han ställer upp som jultomte hemma hos behövande.

klar

Artikellänk är kopierad

När en kille från Göteborg skrev ett inlägg på Facebook om att han ställer upp som jultomte för behövande kände Christian Strömsten att han måste göra samma sak.

– Så till största del är det göteborgaren som ska ha kredd för den fantastiska idén, säger han.

► LÄS MER: Här räddar Zlatan julen för franska barn

Julen är enligt Christian Strömsten barnens högtid och han vill att den ska vara magisk för så många barn som möjligt. I sitt facebookinlägg skriver han att alla inte har möjlighet att ge barnen den julen de önskar och att han vill hjälpa dem som har det svårt genom att ställa upp som tomte.

– Jag vill göra det här för de som är ensamstående eller har det svårt på andra sätt och egentligen är det inte för dem utan för barnen, säger Christian Strömsten.

När media började uppmärksamma Christian Strömstens facebookinlägg var han först skeptisk till att ställa upp på intervjuer. Men han beslutade sig för att göra det eftersom han hoppas att det kan få andra att göra samma sak, öppna ögonen och tänka på andra.

► LÄS MER: Fisandejultomte hyllas i hysteriskt rolig reklamfilm

– Det krävs så lite energi för att glädja en medmänniska, säger han.

När Metro pratar med Christian Strömsten har åtta personer hört av sig och bett om hans hjälp. Finns det fler som behöver den hälsar han att det bara är att höra av sig.

– Det blir en annorlunda jul men förmodligen så kommer det bli den finaste julen jag någonsin varit med om, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro