ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han svarade snabbast på folkets” mejl

Edvin Gepertz · 7 Jun 2011
Uppdaterad 7 Jun 2011
Metro skickade ut ett mejl från ”göteborgare” till alla kommunalråd i kommunstyrelsen. Snabbast på att svara var Dario Espiga (S). ”Det är viktigt att svara så fort som möjligt”, säger han. v

Metro skickade ut ett mejl från ”göteborgare” till alla kommunalråd i kommunstyrelsen. Snabbast på att svara var Dario Espiga (S). ”Det är viktigt att svara så fort som möjligt”, säger han. v Foto: Lena Garnold


Dario Espiga (S), bäst i kommunstyrelsen på att svara på mejl. Först i Metros undersökning. Hälften av kommunalråden svarade inte på en vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

För vissa tog det två timmar. Andra svarade inte inom en vecka. Metro skickade mejl till kommunalråden i Göteborgs stad för att se hur fort de svarar. Dario Espiga (S), var kvickast och hörde av sig redan efter två timmar. – Jag tycker att det är viktigt att svara så fort som möjligt, åtminstone att man har sett mejlet. Sedan är det inte alla mejl som gäller mig, men jag försöker skicka vidare, säger han. Men vissa dagar är det svårare att hinna med. Dario Espiga berättar att han kan ha 70 till 80 mejl i inkorgen efter en upptagen dag. Statsvetaren Jan Turvall berättar att Göteborgs politiker inte har någon policy för hur fort man måste svara på mejl utan att kraven måste komma från väljarna. – Det handlar om tillgänglighet. Man har ju krav på att tjänstemän ska vara tillgängliga och då är det ju bra om politikerna är det också, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro