ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han tar över Metro

Peter Lindholm · 13 Sep 2012
Uppdaterad 13 Sep 2012
Han tar över metro

Han tar över metro


Här är Metros nye chefredaktör. Efter tolv år på Dagens Industri byter Linus Paulsson linje för att göra Sveriges största dagstidning ännu större. Det ska den lika nyhetsintresserade som matglade norrlänningen göra på samma sätt som han tillagar sin mat – med rätt mix av kryddor. Vi ska höra till de absolut bästa i klassen”

klar

Artikellänk är kopierad

Du går emot strömmen. Från att vara chefredaktör på Di.se till chefredaktör på en papperstidning. Är inte framtiden digital?

– Jag hör till optimisterna både vad gäller papper och webb. Metro sticker ut med extremt starka siffror, samtidigt som betaltidningarna tappar läsare och intäkter i rask takt. Det är Sveriges största tidning – med över    1,4 miljoner läsare – och kommer att fortsätta vara det. Gör vi bara en tillräckligt bra tidning kommer vi att få fler läsare, inte färre.

När kommer läsarna att märka att du tagit över rodret på Metro?

– Förhoppningsvis ganska snart. Jag tror att det handlar om att komma nära människor inom alla områden. Vi måste övertyga läsarna varje dag om att ta sin tidning. Och folk kommer att läsa sin papperstidning länge till – samtidigt som vi ska göra en omfattande digital satsning.

Hur omfattande då?

– Ambitionen är att Metro ska bli en riktigt stor spelare där bland nyhetsmedier. Vi ska höra till de absolut bästa i klassen. Men det kommer att kräva ett intensivt och resurskrävande arbete att komma dit.

Med tanke på din bakgrund: Ska Metro bli en finanstidning nu?

– Nej, vi ska fokusera på de viktigaste nyheterna, men ekonomi är något vi måste vara duktiga på att bevaka för att förstå både samtiden och framtiden. Vi ska så klart försöka vara bäst på att vara steget före konkurrenterna. Inom alla områden.

Vilka nyheter drömmer du om att få se på löpsedeln?

– Det är alltid det som folk reagerar på, det som känns i magen. Hårda nyheter – i kombination med den mix som vi har i tidningen. Vi ska bli ännu vassare på egna nyheter. Det är vi skyldiga våra läsare.

Du kommer ursprungligen från Umeå. Hur mycket norrlänning är du?

– Svår fråga. Jag är nog rätt mycket norrlänning, men har ju ändå flyttat därifrån. Jag är ganska lugn som person och kan hitta snabba beslut och lösningar på saker. Eller tror mig göra det.

Vad har du för intressen förutom nyheter?

– Jag är väldigt matintresserad. Jag tycker till och med om att handla mat. Laga den och äta. Jag gillar allt som är bra, men särskilt det italienska köket. 

Din sambo skvallrar om att du är bra på att lyfta vardagsmaten. Hur gör man det en stressig vardag i en stor barnfamilj?

– Man ska försöka slänga in en bit känsla i matlagningen, även i de snabba rätterna. 

Kan man räkna med att se dig i ”Sveriges mästerkock”?

– Nej, det kan man inte räkna med. Jag håller matlagningen inom mitt eget hem.

Jag har hört att du drömmer om att göra det stora klippet.

– Njae … nä … vadå?

Genom att vara delägare i en travhäst.

– Haha, jag skulle nog vilja säga att jag har blivit inlurad i den verksamheten. Jag äger bara ett litet knä på en travhäst. Hon kostar mycket mer än hon drar in. Och det är ganska sällan jag är på travet, kanske en gång per år. Jag ser betydligt oftare på fotboll. Hammarby och Aston Villa är favoritlagen.

Om Linus Paulsson själv får välja (andra saker än Metro) …

Tidning/magasin:

Filter. Det är svårt att inte hitta bra läsning i varje nummer.

Sajt:

www.guardian.co.uk

Grymt bra och omfattande sajt. 

Bok:

”Pölsan” av Torgny Lindgren är en fascinerande upplevelse.

Film:

”Seven” går att se många gånger. Men bäst är ”This is England -86”.

Resmål:

Södra Italien. Tropea eller Pizzo är pärlor.

Tv:

Nordiskt håller hög klass. Jag väljer ”Bron”.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro