ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han tröttnade på protester

Elisabeth Nilsson · 26 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– När Stockholms stadshus skulle byggas var det många som protesterade. Om nejsägarna hade fått rätt hade vi i dag inte haft en av Stockholms mest uppskattade byggnader, säger Gustav Svärd.
– När Stockholms stadshus skulle byggas var det många som protesterade. Om nejsägarna hade fått rätt hade vi i dag inte haft en av Stockholms mest uppskattade byggnader, säger Gustav Svärd.Foto: Foto: Lotta Imberg

Gustav Svärd tröttnade på alla protester som uppstår när det ska byggas nytt i innerstan och startade en protestgrupp – mot protestgrupperna.

Yimby är för förändring och vill se en förtätning av innerstan där husen gärna byggs på höjden och nära stränder.

– Jag kan förstå att det är ­jobbigt att ha en ­bygg­arbetplats runt knuten ­men det är en del av paketet om man bor i innerstan, säger Gustav Svärd.

Ulf Johanisson startade protesterna mot en ny ­galleria vid Oden­plan. – Jag är inte emot nybyggnation, men man måste se till helhetsintrycket, säger Ulf Johanisson.

De killar som grundade Yimby bor alla i förorten. Enligt deras egen terminologi  är de sjävla ”nimbys” eftersom de propagerar för nybygge på andra platser än sin egen, säger Ulf Johanisson.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro