ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han utvecklar appar för Windows Phone 7

Jonas Ryberg · 13 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Metro Teknik har redan Samsung Omnia 7 och LG Optimus 7 på test. För att få låna dem var vi tvungna att lova Microsoft att inte publicera ett test förrän efter tio dagar. Läs mer på metrobloggen.se/prylbloggen.

Metro Teknik har redan Samsung Omnia 7 och LG Optimus 7 på test. För att få låna dem var vi tvungna att lova Microsoft att inte publicera ett test förrän efter tio dagar. Läs mer på metrobloggen.se/prylbloggen. Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Wolkert.
Niklas Wolkert.

Microsoft satsar hårt på en magasinliknande layout i Windows 7. Svenska Niklas Wolkert är en av dem som designar apparna.

Windows Phone 7 kräver att utvecklarna tänker nytt med nya sätt att presentera innehållet i apparna. Med formspråket Metro har Microsoft bestämt hur apparna får se ut.– Jag tror att det kommer att vara en viss inkubationstid innan vi ser vad Metro klarar av, säger Niklas Wolkert på svenska designbyrån Ergonomidesign.

Han jobbar med att formge en av de första apparna till systemet tillsammans med Microsoft i Sverige. Vad appen ska göra är fortfarande hemligt.

Niklas Wolkert tycker att det nya formspråket har sina styrkor.– En av dem är att det är så hårt styrt. Men i ett första skede kommer det att leda till att det inte är så mycket individualism i apparna. I gengäld ska alla appar i telefonen fungera bättre tillsammans. O

ch ge fler möjligheter för användaren att skapa en personlig telefon.– Det brukar beskrivas som att en Iphone är Steve Jobs telefon som du fått låna. Windows Phone 7 ska vara din egen telefon, säger Niklas Wolkert.

En stor skillnad mot hur informationen i appar presenteras jämfört med i Android och Iphone är de så kallade panoramorna.– De fungerar lite som ett omslag i ett magasin med puffar till artiklar. Jämför med en Amelia eller M3. Det gör att det går snabbt att skapa sig en egen känsla för innehållet i appen.  jonas ryberg

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro