ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han vaktar flyktingboendet dygnet runt: Fördärvligt att folk bränner ner”

Philip Ottosson · 25 Okt 2015
Uppdaterad 25 Okt 2015
Bilden visar den misstänkta mordbranden på Rosenkullens asylboende utanför Munkedal från tidigare i veckan.

Bilden visar den misstänkta mordbranden på Rosenkullens asylboende utanför Munkedal från tidigare i veckan. Foto: Adam Ihse/TT och privat


Den senaste tidens misstänka mordbränder på flyktinganläggningar har gjort att Kursgården utanför Ronneby nu håller vakt kring sina områden dygnet runt.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästa vecka anländer 16 ensamkommande ungdomar till Kursgården utanför Ronneby i Blekinge, detta rapporterar SVT. Karl-Gustav Månsson är föreståndare för anläggningen och han tar inga risker när det kommer till säkerheten:

► LÄS MER: Planerat flyktingboende brann ner under natten

– Vi vill ju inte ha det fördärvat med bränder. Jag tycker det är fördärvligt att folk bränner ner alla ställen där det är tänkt att ha invandrare, säger Månsson till Metro.

Månsson berättar att det finns ett säkerhetssystem som varnar direkt om något misstänkt skulle inträffa på området, och han är själv på sin vakt dygnet runt:

► LÄS MER: Karta: Här är flyktingboendena som brunnit

– Man måste ju vara uppmärksam, man kan inte säga: Det händer inte här. Det kan ju hända vad som helst, därför vaktar jag.

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro