ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han vann SM i ordvitsar

Jenny Sköld · 25 Mar 2011
Uppdaterad 30 Mar 2011

Foto: My Durén


klar

Artikellänk är kopierad

För andra året i rad hölls på torsdagskvällen SM i ordvitsar i Stockholm – i år på ett slutsålt Bio Rio, vid Hornstull. Vinnaren Claes Engholm, 37, kom från ingenstans bland de lite mer rutinerade stand up-komikerna som intog scenen. Du är ett helt okänt namn även i komikerkretsar. Vad gör du till vardags? – Jag plockar så billiga poäng att det är svårt att försörja sig på det. Annars är jag transportare. När det gäller att hålla låda kan jag köra på hur länge som helst. Det gäller ju att leverera. Det är ju en sjuk värld så jag kör ut mediciner till apoteken.

Oj, här gäller det att hänga med. Kan det bli lite jobbigt att umgås mycket med dig? – Ja, många har svårt att veta när jag skämtar och inte. Nyligen hade jag till exempel den här konversationen: "Jag har vunnit SM i ordvitsar" "Skämtar du", "Ja, självklart". Haha. Hur har du blivit så duktig på ordvitsar? – Det ligger lite i blodet. Mamma håller på mycket med pratbubbletävlingar i tidningarna och brukar faktiskt vinna. Pappa har startat ett korsordsföretag på äldre dar som går rätt bra. Vore kul att vara med på era släktträffar... – Ja slä(c)ktträffar är ju alltid en ljuspunkt ... Man skulle kunna tro att du är från Göteborg? – Nej. Men jag är där på brädspelskonvent i bland som brädspelsrecensent. Då brukar jag passa på att hedra kulturen lite.Har du möjlighet att skicka en bild på dig själv som vi kan publicera? – Jag sitter ju i bilen hela dagen, så det blir lite körigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro