ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han vill göra Stålmannen mänsklig

Ned Ehrbar/Metro World News · 26 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013
Han vill göra Stålmannen mänsklig Henry Cavill spelar Stålmannen i nya filmen ”Man of steel”. Och han tror att superhjälten kommer att fortsätta att finnas länge. – Det är alltid något fel på världen, säger han.

Han vill göra Stålmannen mänsklig Henry Cavill spelar Stålmannen i nya filmen ”Man of steel”. Och han tror att superhjälten kommer att fortsätta att finnas länge. – Det är alltid något fel på världen, säger han. Foto: Evan Agostini/ap photo


Iron man har de bästa skämten. Batman de bästa filmerna. Men Stålmannen var först. Nu ska Henry Cavill gestalta superhjälten i Man of steel”.

klar

Artikellänk är kopierad

Som Stålmannen.
Som Stålmannen.Foto: Clay Enos/AP/Warner Bros

Nu visar våra hjältar sårbarhet och brister. Vad tycker du om den utvecklingen?

– Då behövde vi superhjältar med breda axlar – med knytnävarna i sidorna, oberörbara, som kulorna bara studsade på. När Stålmannen dök upp var första världskriget över och andra världskriget kröp närmare och vi behövde de där killarna som kunde flyga runt och göra fantastiska saker och vi kunde fantisera om hur man kunde lösa världens problem på det sättet.

Och nu?

– Och nu har de utvecklats till något mer modernt och realistiskt som följer med tiden så att berättelserna fortfarande är intressanta. Vi måste kunna identifiera oss med dem. De har blivit något annat än en fantasi och mer av ett ideal att sträva mot.

Varför tror du att vi behöver superhjältar?

– Det är samma sak vi alltid behövt och det är en känsla av hopp. Det är alltid något fel på världen. Det ändrar sig bara lite från generation till generation. Och det är alltid trevligt att ha den där fantasin att det finns någon som kommer att fixa allt.

Vad har gjorts med Stålmannen för att göra honom mer tillgänglig?

– Vi har gett honom en väldigt mänsklig essens. Han är helt fri från svagheterna hos den mänskliga kroppen, men väldigt mottaglig för svagheterna hos det mänskliga psyket och det är det som gör att vi kan identifiera med någon annan och säga ”Jag förstår hur ont det gör”.

Det har snackats om planer på en Justice League-film. Känner du någon konkurrens med ”The avengers”, som ägs av Marvel?

– Jo, visst finns det en känsla av konkurrens. Jag tycker inte om att tänka på det som en tävling. Men folk kommer förstås att göra det.

Och vem skulle vinna?

– Skillnaden mellan Marvels hjältar och DC:s hjältar är att DC-hjältarna är som gudar, medan Marvels hjältar visserligen inkluderar Thor men för övrigt är väldigt mänskliga. Vem som skulle vinna? Vem vet?

Du får välja sida.

– Nej, jag tänker inte göra det för vad som helst kan hända. Men det vore väldigt coolt.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro