ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han vill hindra dig från ett nyp i mars

Urban Brådhe · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det blir inget nyp i mars.Nej, det handlar inte om sex. Det handlar om att 1 600 svenskar gått samman för att slopa ny­producerat i en månad.Vi ska konsumera oss ur finanskrisen, brukar det heta. Fortsätta köpa platt-tv och märkesjeans.

Men Johan Olsson i Stockholm fick nog. Han och föreningen Medveten konsumtion startade Facebookgruppen ”Inget nyp i mars”, som nu har 1 600 medlemmar. Tanken är att medlemmarna inte ska köpa nyproducerat under mars, förutom det som behövs för att överleva.

Men kommer inte en massa jobb att hamna i fara om vi slutar konumsera?– Nej, helt andra yrkesgrupper kommer att poppa upp. Att designa om gamla möbler håller på att bli stort och då behövs redesigner. Serviceyrken behövs när vi får mer pengar att till exempel gå på restaurang för.

Författaren Anna Åhlund som i ett experiment inte köpte någonting på ett helt år, menar att det inte är så svårt.– Det var inte så jobbigt. Det är ganska lite man faktiskt behöver, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Urban Brådhe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro