ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han vill hjälpa barn med ADHD uppnå sin potential

Aron Andersson · 6 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013

Som yngre hade Georgios Karpathakis en tuff uppväxt med kontakt med både polis och socialtjänst. Först i vuxen ålder fick han diagnosen ADHD. Nu vill han hjälpa andra barn som har det svårt.

klar

Artikellänk är kopierad

Georgios Karpathakis har startat Underbara adhd, en renodlad organisation för barn med adhd.  –  Jag hade ingen identitet, ingen förståelse för vem jag var. Och när jag fick diagnosen förstod jag vem jag  var, säger han.
Georgios Karpathakis har startat Underbara adhd, en renodlad organisation för barn med adhd.  –  Jag hade ingen identitet, ingen förståelse för vem jag var. Och när jag fick diagnosen förstod jag vem jag  var, säger han.Foto: Urban Brådhe

Georgios Karpathakis har startat Underbara ADHD för att hjälpa barn som fått diagnosen. Organisationen ska bli en mötesplats som han själv kunde haft nytta av som yngre. – Jag träffade en specialist redan på dagis för att jag var så jobbig. Sedan hade jag kontakt med vården, polisen, omsorg, socialtjänst ända tills jag var 24, säger han till Metro. – Jag hade ingen identitet, ingen förståelse för vem jag var. Och när jag fick diagnosen förstod jag vem jag var.

Någon renodlad ADHD-organisation finns inte i dag även om exempelvis riksförbundet Attention riktar in sig för alla med NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. – Jag tror att jag omedvetet hittade ett hål att täppa när jag startade min organisation för ett och halvt år sedan. Jag gjorde det för att hjälpa andra, för att jag upplevde att jag inte fick den hjälp jag behövde.

Han har nu valts ut, som en av fem idéer, av Reach for Change, som stödjer idéer för att göra livet bättre för barn. Det innebär bland annat ekonomiskt stöd för att utveckla organisationen. – Jag ser Reach for change som startskottet. Vi vill ge barn med ADHD förutsättningarna att se sina fördelar och att uppnå sin fulla potential. Det tror jag vi kan göra, säger Georgios Karpathakis.

Han har redan utökat projektet med en kollega, Daniel Dernhagen, och hoppas nu kunna ägna ännu mer tid åt arbetet med Underbara ADHD. – Jag kommer att kliva ner i tid från mitt jobb för att ha tid och ork och kraft att lägga ner hela själen i det, som jag vill göra.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro