ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Han vill ta över efter Svensk Kassaservice

Andréas Jelvefors · 17 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Mustafa Hamzi är chef för Rocent Tours exchange- och betalservice i Rosengård i Malmö.

Mustafa Hamzi är chef för Rocent Tours exchange- och betalservice i Rosengård i Malmö. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Mustafa siktar på att öppna betalkontor runt om i Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte ointresse för tjänsterna som gör att Svensk Kassaservice tvingas lägga ner. Det är priserna, menar en nybliven konkurrent.Privata aktörer nischar in sig på att tjäna pengar på de som fortfarande vill eller är tvungna att betala sina räkningar över disk. Olönsamhet på detta område tvingar Svenska Kassaservice att lägga ner nästa år.

Men där Svenska Kassaservice misslyckats hoppas nu en liten aktör i invandrartäta Rosengård i Malmö på  succé. Målsättningen är att öppna fler betalservicekontor, även i andra städer än Malmö, enligt chefen Mustafa Hamzi:

– Jag tror att det alltid kommer att finnas folk som inte betalar sina räkningar över internet. Det finns många äldre som inte kan hantera internet eller har en dator. Många invandrare saknar ID-kort och kan därmed inte öppna något bankkonto. Dessutom har vi kunder som vill att pengarna ska gå in omedelbart på kontot, säger Hamzi, chef för Rocent Tours exchange- och betalservice.

Kontoret erbjuder i princip samma tjänster som Svensk Kassaservice, förutom beställning av ID-kort och kontantuttag.

Mustafa Hamzi menar att det är höga avgifter som gör Svensk Kassaservice oattraktivt för kunderna. Medan Kassaservice tar 49 kronor för att sätta in pengar eller betala en räkning, tar Rocent Tours exchange- och betalservice 29 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro