ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hånad av världen – välkomnad som en hjälte i Uruguay

Anders Göransson · 27 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014
Efter uppgifter om att Suárez skulle landa i Carrasco i Montevideo samlades hundratals människor där för att hylla honom. 

Efter uppgifter om att Suárez skulle landa i Carrasco i Montevideo samlades hundratals människor där för att hylla honom.  Foto: AP


Hånad, utskälld och bannlyst från världsfotbollen. Men hemma i Uruguay väntade en nationalhjältes välkomnande på Luis Suárez.

klar

Artikellänk är kopierad

Fansen har blivit bitna av Suárez-feber.
Fansen har blivit bitna av Suárez-feber.Foto: AP

Bitangreppet mot Italiens Giorgio Chiellini i den avgörande gruppspelsmatchen fick en hel fotbollsvärld att rasa mot anfallsstjärnan Luis Suárez. Straffet från internationella fotbollsförbundet Fifa blev också stenhårt: avstängning i nio landslagsmatcher, inklusive resten av VM, och bannlysning från all fotboll i fyra månader.

Efter domen uppgavs Suárez ha flytt med sin familj från Brasilien hem till Uruguay. Efter uppgifter om att han skulle landa i Carrasco i Montevideo samlades hundratals människor där för att hylla honom. Även landets president Jose Mujica, som har tagit Suárez i försvar, tog sig till flygplatsen.

– Jag såg inte att han bet någon, har han sagt till journalister.

Juan Jose Montillo, en uruguaysk supporter, sägertill The Telegraphatt Fifas dom är en del av en konspiration.

– Det är uppenbart att de ville kasta ut Suárez ur VM-turneringen. Uruguay är ett litet land som slagit ut två stora nationer som Italien och England, och det gynnar inte Fifa att låta Uruguay vara kvar i turneringen.

Efter ett par timmar väntande på flygplatsen kom beskedet från Uruguays fotbosllsförbund att Suáres plan var försenat.

Enligt uppgifter till Expressen ska dock Suárez nu ha landat på flygplatsen, men smitit ut bakvägen för att slippa uppmärksamheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro