ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Handgranat sprängdes i södra Stockholm

Hugo Ewald · 8 Maj 2016
Uppdaterad 8 Maj 2016
Polisens bombtekniker förbereder detonationen av en misstänkt handgranat vid ett parkeringsgarage i Alby i Botkyrka söder om Stockholm på söndagskvällen.

Polisens bombtekniker förbereder detonationen av en misstänkt handgranat vid ett parkeringsgarage i Alby i Botkyrka söder om Stockholm på söndagskvällen. Foto: Johan Nilsson / TT


En skarp handgranat hittades utomhus vid ett parkeringsgarage i Alby söder om Stockholm. Polisen oskadliggjorde granaten på plats genom en kontrollerad sprängning.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 16-tiden under söndagen hittaden en skarp handgranat utomhus vid en parkeringsplats i Alby i Norsborg söder om Stockholm. Polisen kom att spärra av platsen.

– Det var precis utanför mitt fönster vid porten, de stängde av hela skiten, säger ett vittne till Metro.► LÄS MER: Handgranat hittad i papperskorg

Vid tjugotiden beslutade sig polisen för att oskadliggöra handgranaten på plats genom en kontrollerad sprängning. Ingen kom att skadas.

Först vid halv tio-tiden kom polisen att lämna området.

– Jag bor på första parkett och det här började för flera timmar sedan. Precis nu gav de sig av med bombhundarna, säger vitttnet.

En anmälan om grovt vapenbrott kommer nu att upprättas.

– Det är en anonym inringare som har larmat, säger Ludwig Freund, befäl vid polisens ledningscentral i Stockholms län till TT.► LÄS MER: Handgranat riktad mot flyktingboende

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro