ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Handikappad blev torterad till döds

Anders Göransson/ Petter Sundsten · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
De två pojkarna som torterade en handikappad man till döds var medlemmar i en nynazistisk organisation. I misshandeln använde de flera tillhyggen, bland annat ett basebollträ. 

De två pojkarna som torterade en handikappad man till döds var medlemmar i en nynazistisk organisation. I misshandeln använde de flera tillhyggen, bland annat ett basebollträ.  Foto: Polisen


Tonåringar misstänks för mord efter utdragen misshandel

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen
Foto: Polisen

Två tonårspojkar åtalas misstänkta för att ha torterat en handikappad man hänsynslöst. Två gånger återvände de och fortsatte misshandeln – för att till sist slå ihjäl honom.– Jag har aldrig sett något liknande, säger kriminalinspektör Lars-Inge Franksson.Enligt förundersökningen var misshandeln exceptionellt rå. Bland annat ska de ha slagit de honom med basebollträ, hoppat jämfota på honom och hällt salt i hans öppna sår.

Händelsen ägde rum i juni i Upplands-Väsby. De tre pojkarna, två 16-åringar och en 15-åring, hade bestämt sig för att ”spöa” 55-åringen, eftersom han brukade bjuda en av de åtalades mamma på sprit.

På eftermiddagen sökte de upp mannen i hans lägenhet och slog honom blodig.Sedan lämnade pojkarna lägenheten – för att äta middag. Några timmar senare återvände de och fortsatte misshandeln.

Under natten chattade pojkarna med varandra. Två av dem bestämde sig för att återvända ytterligare en gång. Då de återvände sa mannen enligt en av pojkarna:– Låt mig leva.

Trots det fortsatte tortyren – och den här gången använde de ett basebollträ. Pojkarna filmade också misshandeln med en mobilkamera och gjorde ”sieg heil”-hälsningar. Två av pojkarna är, enligt polisen, medlemmar i en högerextrem organisation.

– Vi har gått igenom deras datorer och hittat en stor mängd nedladdat material, filmer och bilder där man misshandlar och till och med slår ihjäl folk, säger Lars-Inge Franksson.I går åtalades de två 16-åriga pojkarna för mord på 55-åringen vid Attunda tingsrätt.

De har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning inför rättegången. Den 15-årige pojken åtalades för grov misshandel. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson/ Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro